Koliko sunce stari vašu kožu lica?

Bore, fine linije, tamne mrlje….svi se u nekom trenutku suočimo sa njima. U međuvremenu, ne bi trebalo da sedite skrštenih ruku jer ste negde pročitali da je prirodni proces starenja neizbežan, a sunčevi zraci doprinose tome.

Da li znate da starost nije glavni krivac za ove pojave na koži? Čak 90% promena na koži uzrokovano je sunčevim ultraljubičastim zracima. Što znači da ako ne zaštitite kožu na vreme, pre 30. godine suočićete se sa istim promenama sa kojima se suočava 40-godišnja žena.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Ako mislite da je primena SPF faktora tokom letnjeg odmora dovoljna, onda ste u velikoj zabludi. Imajte na umu da je sunčeva svetlost neprestano oko nas, pa je zaštita kože od sunca borba koja bi trebalo da traje celu godinu, a ne samo jednu sezonu.

Zapravo, fotostarenje ili oštećenje od sunca ne događa se samo tokom 10 dana odmora, već je rezultat sveobuhvatnog i spontanog izlaganja UV zracima tokom vašeg života.

Šta tačno sunce čini vašoj koži?

Koža se sastoji od tri sloja: epidermis ili spoljni sloj, dermis ili srednji sloj i hipodermis. Dermis sadrži kolagen, elastin i druga vlakna koja čine strukturu kože. Upravo su ovi gradivni elementi odgovorni za glatki i mladalački izgled kože i najviše pate od UV zračenja.

Ultraljubičasti zraci se sastoje od dve vrste različitih talasa – UVA i UVB. Kada UV zraci dođu do kože, uništavaju njenu DNK i takođe uništavaju ćelije u dermisu koje se bore da stvore melanin u epidermisu i spreče dalja oštećenja.

Zbog ovog postupka napuštate plažu tamnije puti, nesvesni da vaša koža sve ovo vreme posle sunca pokušava da spreči dublje prodiranje zračenja.

UVA zraci imaju dužu talasnu dužinu i zato su krivi za većinu štete koju povezujemo sa fotostarenjem. UVA zraci prodiru duboko u dermis kože, gde oštećuju kolagenska vlakna.

Ova šteta uzrokuje povećanu proizvodnju abnormalnog elastina. Neobične količine elastina rezultiraju proizvodnjom enzima nazvanih metaloproteinaze. Ovi enzimi razgrađuju kolagen što rezultira nepravilno obnovljenom kožom. Uz svakodnevno izlaganje UVA zračenju, ovaj proces se ponavlja iznova i iznova i na nepravilno regenerisanoj koži počinju da se stvaraju bore.

Koji su još zraci štetni za kožu?

Malo ljudi zna da je 10% starenja rezultat plave i infracrvene svetlosti. Vidljivu svetlost visoke energije (HEV ili plavo svetlo) emituje sunce, ali i digitalni uređaji poput telefona ili računara. A ako se emisija UV zraka završi zalaskom sunca, plavo svetlo je prisutno dugo nakon toga. Nasuprot tome, infracrvena svetlost je nevidljiva za ljudsko oko, ali se može osetiti kao toplota.

Srećom, ovi zraci ne dovode do raka, što nije slučaj sa UV zracima, ali istraživanja su pokazala da ugrožavaju i kolagen i elastin u koži. Infracrveno i plavo svetlo uzrokuju takozvano digitalno starenje na koje bi, ako uzmemo u obzir koliko vremena provodimo ispred računara ili na telefonu, trebalo delovati.

Kakve su posledice po kožu od nezaštićenog izlaganja suncu?

Posledice fotostarenja su brojne, a melazma (pigmentacija), hiperpigmentacija (lentigo), staračke pege, crvenilo, suva i ispucala koža, aktinična keratoza (sunčane pege) i rak kože su završna faza.

Na primer, izlaganje suncu (i hormonalne promene) može da izazove melazmu, stanje koje izaziva pege na licu. Aktinična keratoza (sunčane pege) direktna su posledica izlaganja suncu i ovo su prvi alarmi koji ukazuju na to da je koža u riziku od raka.

Promene u teksturi kože poput finih ili dubokih linija, voštanog lica dovode do neujednačenog i beživotnog tena. Oštećeni krvni sudovi koji su vidljivi na koži, poput crvenila ili mrlja na nosu, obrazima ili vratu, pokazatelji su blagih opekotina od sunca i još jedan znak oštećenja od sunca.

Šta treba da uradite već danas?

Za razliku od prirodnog, fotostarenje se može sprečiti samo sa dva proizvoda – serumom vitamina C i SPF faktorom.

Vitamin C inhibira proizvodnju melanina i na taj način sprečava stvaranje sunčanih pega. Uspešno ujednačava i belu put, jer ima moć da izbriše sve ožiljke od bivših akni ili pege od sunčanja.

Uspešno smanjuje crvenilo i obnavlja kožu od mogućih opekotina od sunca. Kao priznati antioksidans, vitamin C štiti zdrave ćelije kože od slobodnih radikala i UV zračenja.

Primenom Dr. Viton – Vitamin C seruma svakog jutra, pre izlaska, stvara se štit koji će ceo dan delovati u službi kože. Dr. Viton – Vitamin C serum sadrži dovoljnu koncentraciju vitamina C da zaštiti kožu od opekotina, promene boje, suvoće, fotostarenja.

Nećete pogrešiti ako ga primenite uveče, jer tada najviše obnavlja kožu, grešite samo ako ne koristite Dr. Viton – Vitamin C serum.

Dr. Viton – Vitamin C Serum se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/vitamin-c-serum/

Proizvod se može kupiti u Lilly i dm drogerijama, apotekama Dr.Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)