Kako zaštititi mozak od starenja

Da li želite bistar i oštar mozak kome starost ne može mnogo da naškodi? Da besprekorno funkcionišete suočeni sa svim odgovornostima i izazovima?

Činjenica je da do slabljenja intelektualnih sposobnosti može doći u bilo kom periodu života, posebno ako ne koristite dovoljno mozak, ali pre svega ako ga ne hranite pravilno.

Naučnici su došli do nekih saznanja o tome šta utiče na kasniji početak i sporiji razvoj bolesti i stanja mozga, šta i kako utiče na duže dobro stanje moždane aktivnosti.

Šta pravilna ishrana znači za mozak?

Ova ishrana prvenstveno uključuje pravilnu, uravnoteženu ishranu sa što većim unosom voća i povrća, ribe, integralnih žitarica i vode. Ali savremeni tempo života ne omogućava vam uvek da dobijete sve potrebne hranljive sastojke za mozak. Budući da je vaš mozak tako važan i ranjiv organ, naučnici su izdvajaju hranljive sastojke koji štite nervno tkivo – neuroprotektante.

Prvi na listi je astaksantin, najmoćniji karotenoid (antioksidant) i zaštitnik zdravlja. Ulje krila iz Dr. Viton – Krilaks se smatra superiornim izvorom astaksantina, koji se dokazano naziva „hranom za mozak“.

Snažna metabolička aktivnost odvija se u mozgu, a slobodni radikali su nusproizvod. To su molekuli kiseonika sa nesparenim elektronom koji su zbog toga hemijski visoko reaktivni i oštećuju ćelije, a neutrališu ih antioksidanti. Iako telo ima sopstvene mehanizme za neutralizaciju slobodnih radikala, potrebna mu je dodatna pomoć. Astaksantin u Dr. Viton – Krilaks kao moćan antioksidans nezaobilazan je pomagač kod oksidativnog stresa. Ako je moždano tkivo pod stresom od slobodnih radikala ono što vam treba je moćan antioksidans, a to je astaksantin.

 

Astaksantin podržava kognitivno zdravlje tokom starenja

  • Smanjuje oksidativni stres u mozgu
  • Štiti zdravo nervno tkivo

Lekari kažu da mozak, dok se pravilno hranite, treba da bude zaštićen i od stresa, koji je glavni faktor rizika za njegovu razgradnju i oštećenje.

Magnezijum, kao dokazani antistresni mineral zajedno sa vitaminima B, ginko bilobom, holinom i L-teaninom u kombinaciji u jednoj tableti Dr. Viton Magnezijum NEURO podržava normalnu psihološku funkciju, pomaže kod emocionalne nestabilnosti i povećanog stresa. L-teanin u Dr. Viton Magnezan NEURO je prirodni antidepresiv koji doprinosi dobrom raspoloženju i podstiče opuštanje celog organizma, što rezultira smanjenjem nivoa stresa i poboljšanjem koncentracije.

Dr. Viton Magnezan NEURO je formula neuroprotektora koja štiti mozak i živce i ne dozvoljava hormonima stresa da poremete rad vitalnih ćelija odgovornih za harmoniju u telu.

Dr. Viton Magnezan Neuro i Dr. Viton – Krillax se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/magnezan-neuro/
https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-krillax/

Dr. Viton Magnezan Neuro Proizvod se može kupiti u Lilly drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)