Kako vitamin K2 štiti vaše srce?

Visok krvni pritisak, loša ishrana (previše soli, šećera, masti, crvenog mesa), visok holesterol, visok šećer u krvi, gojaznost, fizička neaktivnost, pušenje, stres … Ako imate jednog od ovih faktora rizika, onda ste u grupa koja hitno treba da započne sa prevencijom kardiovaskularnih bolesti. Štaviše, kardiovaskularne bolesti i njihove komplikacije vodeći su uzrok smrti kod nas i u svetu.

Ne možete uticati na starost, pol, genetiku, nasledni faktor, ali možete uticati na nivo krvnog pritiska, nivo masti u krvi, ishranu, redovnu fizičku aktivnost, održavanje normalne telesne težine …

PREVENCIJA je presudna kada je reč o stanju srca. Samo na ovaj način drastično ćete smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti i njihovih komplikacija.

Danas možete započeti brigu o zdravlju srca na mnogo načina, a jedan je preko dodataka ishrani.

Poznat kao vitamin koagulacije, vitamin K2 u Dr. Viton K2 Komplex-u je već dokazana prirodna prevencija srčanih bolesti i neophodan je za brojne telesne procese. Iako se ponekad naziva „zaboravljenim vitaminom“ i ne pridaje mu se značaj koji zaslužuje, on je od vitalne važnosti za sprečavanje brojnih kardiovaskularnih bolesti.

Vitamin K2 u Dr. Viton K2 Kompleksu pomaže u sprečavanju očvršćavanja arterija, što je faktor rizika za koronarnu bolest srca i srčanu insuficijenciju. Studije su pokazale da vitamin K2  može sprečiti taloženje kalcijuma unutar arterija i drugog telesnog tkiva. Zbog kalcifikacije krvni sudovi se stvrdnjavaju i gube elastičnost, što povećava rizik od razvoja srčanih bolesti.

Nedavna istraživanja pokazala su da vitamin K2, zajedno sa vitaminom D3, može pomoći u sprečavanju kalcifikacije koronarnih arterija, što smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Istovremeno, bez vitamina K, telo ne može da održi odgovarajući nivo vitamina D, a kada nedostaju oba vitamina, nijedan neće funkcionisati pravilno, što se odražava na celokupno zdravlje organizma.

Bez potrebne količine vitamina K2 u telu, dolazi do kalcifikacije arterija, kardiovaskularnih bolesti i proširenih vena.

Dr. Viton K2 Kompleks je idealna kombinacija vitamina K2, kao i vitamina D3, kalcijuma, cinka i magnezijuma, koji savršeno održavaju zdravlje srca i krvnih sudova. Vitamin K2 dopunjen cinkom deluje na regulaciju arterijskog krvnog pritiska, a zahvaljujući magnezijumu i kalcijumu postaje prirodni saveznik za pravilno funkcionisanje srca i krvnih sudova.

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete kupiti u DM Drogerijama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)