Kako vas vitamin K2 i kalcijum mogu spasiti kada je u pitanju osteoporoza

Povremeni bolovi u leđima i osećaj da vam je kičma „iskrivljena“ mogu biti signal za brojna zdravstvena stanja. Ako su prelomi uobičajeni u vašoj užoj porodici, ako u ishranu ne unosite dovoljno kalcijuma ili ste žena koja je ranije izgubila menstrualni ciklus, onda je moguće da se radi o osteoporozi. Ako imate hroničnu istoriju bolesti, poput dijabetesa, hiperfunkcije štitne žlezde, bolesti bubrega ili jetre, rizik je još veći.

Osteoporoza je podmukla bolest, ne boli, što je jedan od glavnih razloga za kasnu dijagnozu. Na vreme se mogu prepoznati samo faktori rizika koji dovode do njegovog nastanka. U poodmakloj fazi, klinička slika se manifestuje u obliku čestih preloma, čak i uz najmanju silu. To mogu biti prelomi nadlaktice, podlaktice, kuka, butne kosti ili potkolenice, koji se lako dijagnostikuju. Nasuprot tome, osteoporozni prelomi pršljenova se ponekad otkrivaju nakon nekoliko meseci, kada je simptom iznenadni bol izazvan naglim pokretima poput klečanja, podizanja tereta ili rotacije kičme.

Osteoporoza je sistemski i progresivni poremećaj koji se karakteriše smanjenjem mineralne gustine (mase) kostiju zbog gubitka kalcijuma iz njih, nakon čega postaju sklonije prelomima i traumama.

Osteoporoza je jedna od pet najčešćih hroničnih bolesti i ne postoji jedan uzrok bolesti. Njegova učestalost se povećava sa godinama, češća je kod žena u menopauzi i neprimetno napreduje. S obzirom da uzrokuje značajnu invalidnost i smrtnost kod starije populacije, posebnu pažnju treba posvetiti prevenciji.

Preventivno se može uticati na poboljšanje koštane mase, sprečavanje preloma i deformacije kičme.

Odgovarajući unos kalcijuma, vitamina K2, kao i vitamina D je osnova prevencije koja bi trebalo da započne mnogo pre nego što se pojave prvi simptomi.

Dr. Viton K2 komplex je vitaminsko-mineralna kombinacija sastojaka koji se međusobno dopunjuju i pružaju maksimalnu iskoristljivost i korist za telo. Dodatak vitamina K2 i D3, kao i kalcijum, magnezijum i cink pružaju svim kostima pravilan rast i funkciju, štiteći ih od prevremenog starenja i iscrpljivanja.

Vitamin K2 je sinergijski povezan sa vitaminom D3 u telu. Ne mogu da deluju jedan bez drugog, pa je uravnotežena kombinacija ono što je telu potrebno.

Uz pomoć preparata Dr. Viton K2 Komplex, u kome su sadržani vitamin K2 i kalcijum u ​​sinergiji sa drugim prirodnim sastojcima, mogu da se ublaže simptomi bolesti i njeno napredovanje.

Vitamin K2 koji je osnova u Dr. Viton K2 Komplex je vitamin neophodan za gustinu i razvoj kostiju i bez njega kalcijum ne može doći do kostiju tamo gde je potreban. Brojne nove studije istražuju ovaj vitamin kao prevenciju i pomoć pri terapiji za osteoporozu.

Dakle, započnite prevenciju odmah uz Dr. Viton K2 Komplex. Cilj prevencije je dostići vrhunac koštane mase do 35. godine i na taj način sprečiti razvoj osteoporoze u kasnijem životu.

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete kupiti u DM Drogerijama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)