Kako vas ulepšava spirulina?

Da li želite energiju? Pijte spirulinu!

Ne želite da vas muče bolovi u stomaku i grčevi? Pijte spirulinu!

Da li želite da očistite svoje telo jer pretjerujete sa brzom hranom? Pijte spirulinu!

Da li želite da izbegnete grlobolju od hladnog piva? Pijte spirulinu!

Da li je pubertet završen, a ponovo imate akne? Pijte spirulinu!

Dobro, da li je moguće da spirulina bude sve? Pa, s obzirom da sadrži preko 4.000 hranljivih sastojaka itekako je moguće! Ono što me do danas fascinira je njena moć da od svih izvuče lepotu. Ljudi koji piju spirulinu, bez obzira na godine, imaju zdrav ten, sveže lice, sjajnu kosu, jake nokte i uglavnom izgledaju mlađe.

Kako to funkcioniše?

Sprečava upale izazvane lošom ishranom

Spirulina pozitivno deluje na creva i želudac, a indirektno deluje na kožu. Zdrav mikrobiom creva poboljšava zdravlje kože regulisanjem zapaljenskih procesa. Ono što je naučno dokazano je da spirulina održava zdrave bakterije u stomaku kako starimo i na tom principu stvara zdravo okruženje za kožu.

Sprečava prerano starenje

Zahvaljujući antioksidantima koje sadrži, poput beta-karotena, spirulina je dobra za sve uzraste. Usporava proces starenja uklanjanjem toksina iz celog tela, pa čak i kože; deluje protivupalno na akne kod mlađih ljudi. Spirulina se bori protiv slobodnih radikala i na taj način štiti kožu od svih oštećenja koja rezultiraju vidljivim posledicama poput finih bora, bora, gubitka tonusa kože. Beta-karoten je odličan za leto, jer će vam pružiti sjajan ten, plus zaštititi kožu i dati joj elastičnost.

Fikocijanin je glavni aktivni sastojak spiruline i daje joj plavo-zelenu boju. Fikocijanin je taj koji aktivira ćelijsko antioksidativno delovanje koje rezultira eliminacijom slobodnih radikala.

Gama-linolenska kiselina (GLA) štiti kožu od UV zračenja, dehidratacije i aktivira cirkulaciju krvi u koži.

Stimuliše proizvodnju kolagena

Spirulina takođe sadrži mnoge važne aminokiseline, uključujući glicin i prolin, koji održavaju čvrstoću kože i podržavaju proizvodnju kolagena.

Studija iz 2019. kaže da spirulina stimuliše faktore rasta u dermalnim fibroblastima, ćelijama koje su odgovorne za proizvodnju kolagena. Krajnji rezultat je: zategnuta i čvrsta koža.

Pomaže kod ozbiljnih kožnih bolesti

Zahvaljujući antibakterijskim i antiinflamatornim efektima, spirulina je odlična podrška onima koji imaju akne, ekcem ili psorijazu. Studije iz 2020. godine pokazuju da bi spirulina u budućnosti mogla biti sastavni deo krema za lečenje ovih kožnih bolesti, jer su testovi na miševima pokazali da deluje slično lokalnim antibioticima, ali bez ikakvih neželjenih efekata ili rezistencije. Takođe sadrži hlorofil koji pročišćava krv i na taj način sprečava upale kože.

Zahvaljujući ovim svojstvima, spirulina je odličan oralni dodatak celoj rutini nezi kože.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:

 https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)