Kako ublažiti simptome PMS-a

Imate li dane u mesecu kada vam se raspoloženje menja? Često ste razdražljivi, anksiozni, besni, imate promene raspoloženja, tužni ste, čak i depresivni. Imate grčeve u stomaku, pogoršava se stanje kože lica i pojavljuju se akne, a primećujete da jedete više ili žudite za određenom hranom. Istovremeno se borite sa koncentracijom i lošim kvalitetom sna.

Simptomi tipični za dane kada ste u PMS-u.

Predmenstrualni sindrom većina žena (oko 90%) oseti svakog meseca, a simptomi se razlikuju od žene do žene. Mogu biti blagi i kratkotrajni, ali mogu biti i vrlo intenzivni, da traju duže i ometaju ili ograničavaju vaše svakodnevne aktivnosti.

Zašto se javlja i koji je pravi uzrok ovog sindroma kod žena još uvek nije poznato, ali se smatra da je povezan sa promenama nivoa polnih hormona u krvi (estrogena i progesterona) čija se koncentracija menja u različitim fazama ciklusa i žene reaguju na takve hormonske fluktuacije.

Zapamtite da je sve ovo normalno u ovoj fazi ciklusa i da se možete prirodno osloboditi simptoma bez pribegavanja lekovima.

 

Spirulina San Sebastian je organski proizvod bogat vitaminima i mineralima i preporučuje se za rešavanje tegoba PMS-a.

Prema mnogim stručnjacima, glavni faktor koji utiče na težinu PMS-a je loša ishrana (pod stresom i smanjenom fizičkom aktivnošću). U ovom slučaju lekari preporučuju uzimanje vitamina B-kompleksa, magnezijuma, mangana i drugih vitamina i minerala. Spirulina San Sebastian sadrži visok procenat proteina, sve esencijalne aminokiseline, masne kiseline, vitamine, kao i 11 važnih minerala.

  • Konzumacija Spiruline San Sebastian pomaže u ublažavanju simptoma PMS-a, pružajući vitaminsko-mineralnu ravnotežu u telu, što je ključno za lakše upravljanje hormonskom neravnotežom.

Menstrualni period dovodi do gubitka volumena krvi, a žene često pate od anemije koja zapravo pogoršava simptome PMS-a. Spirulina San Sebastian, kako su dokazale brojne studije, pokazala se uspešnom u sprečavanju anemije zbog visoke koncentracije gvožđa (više od bilo koje druge namirnice) i pomaže ženama sa komplikovanim menstrualnim ciklusom.

Spirulina je redak izvor gama linolne kiseline (GLA), omega-6 masne kiseline koja je značajna kod PMS-a. GLA metabolizuje jedinjenja slična hormonima koja pomažu u održavanju reproduktivnog sistema.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:
https://springwell.rs/kategorija/san-sebastian/

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)