Kako se brzo rešiti nadimanja i grčeva?

Da li vaš radni dan traje više od 8 sati? Da li jedete dovoljno da biste preživeli i spavate samo 5 sati dnevno? Pa se onda pitate da li vas stomak neprestano izdaje izazivajući niz nelagodnosti poput grčeva, oštrih bolova, nadimanja i gasova.

Znamo, najmanje što vam treba je ovo kada imate toliko posla. Ali što se tiče digestivnog zdravlja, morate usporiti. Konkretno, ne morate, dovoljno je uzimati spirulinu – moćna plavo-zelena alga rešiće svaki pojedinačni problem sa digestivnim traktom. Inače, snabdevaće vas energijom da biste izdržali naporan ritam.

Zašto je digestivnom sistemu potrebna spirulina?

Probavni sistem pomaže vašem telu da pristupi hranljivim sastojcima iz hrane, eliminiše toksine iz nje i sastavni je deo imunog sistema koji vas štiti od patogenih bakterija. Uključujući spirulinu u svoju ishranu, pomoći ćete svom digestivnom sistemu da izvrši ovu plemenitu funkciju jer kada vaš stomak ne radi pravilno, patite od zatvora ili imate problema sa nadimanjem.

Tokom procesa varenja, telo će preraditi i prigrabiti sve hranljive materije iz spiruline, a neke od njih će koristiti za održavanje digestivnog sistema.

Blagotvornost proteina spiruline u probavi

Sastav proteina spiruline odgovoran je za zdravlje i normalno funkcionisanje digestivnog sistema. Pruža aminokiseline koje će telo koristiti kao probavne enzime. Neki od ovih enzima, poput pepsina i tripsina, pomažu u razgradnji proteina u hrani, dok drugi enzimi, poput laktoze i maltoze, pomažu u razgradnji ugljenih hidrata. Samo jedna porcija spiruline pruža značajnu dnevnu potrebu za proteinima – 35% za žene i 28% za muškarce.

Korist B kompleksa spiruline u probavi

Spirulina sadrži čitav niz vitamina B grupe koji takođe blagotvorno deluju na varenje i metabolizam. Konkretno, vitamin B6 je uključen u metabolizam proteina, dok tiamin (B1) i riboflavin (B2) pomažu u stvaranju energije iz hrane koju jedete. Naicin (B3) podržava funkciju enzima, kontroliše apetit i ključan je za nesmetano varenje. Spirulina je posebno bogata riboflavinom i naicinom – jedna porcija daje 1, odnosno 3,6 miligrama. U prevodu, spirulina obezbeđuje 90% preporučenog dnevnog unosa riboflavina i 26% niacina za žene; 77% dnevnog preporučenog unosa riboflavina i 23% niacina za muškarce.

Ostale probavne prednosti spiruline

Tu nije kraj blagotvornog dejstva spiruline na digestivni trakt. Studija na životinjama objavljena u Bratislava Medical Journal 2011. godine otkrila je da spirulina ima moć da utiče na neke simptome kolitisa, uključujući upalu, krvarenje i oštećenje ćelija. Druga studija na životinjama, objavljena u izdanju časopisa Journal of Medicinal Food iz oktobra 2009. godine, otkrila je da je spirulina imala pozitivan efekat na crevne imune ćelije, pomažući im u borbi protiv uzročnika infekcija u digestivnom traktu i sprečavanju bolesti. Međutim, potrebne su ljudske studije da bi se potvrdio sličan efekat spiruline na ljude.

Efekat spiruline na kandidu

Candida je gljiva koja se prirodno nalazi u telu i pomaže u apsorpciji hranljivih sastojaka, ali takođe učestvuje u varenju. Međutim kada se namnoži (kandida se hrani prerađenim šećerima i ugljenim hidratima koje unosite) postaje toksična za telo narušavanjem pH.

Ako postane hronično, kandida može da izazove čitav niz stanja poput sindroma iritabilnog creva, povećanja telesne težine, kao i autoimune bolesti poput lupusa, Hašimotove ili Kronove bolesti.

Srećom, spirulina može pomoći. Brojne studije pokazale su da je efikasno antimikrobno sredstvo, posebno za kandidu – sprečava njen rast i uspešno uklanja štetne bakterije.

Takođe je pokazano da spirulina stimuliše rast zdravih bakterija u crevima, što je ključno za dugoročno održavanje nivoa kandide na prihvatljivom nivou. Jedna od željenih dobrih bakterija je Lactobacillus koji poboljšava varenje i njegovu apsorpciju, ali takođe štiti od infekcija.

Stomak ne bi trebalo da vam predstavlja prepreku za napredak, zato počnite da pijete San Sebastian Spirulinu pre svakog obroka. Rasporedite 8-10 organskih tableta i oprostite se od svih probavnih tegoba koje vas nerviraju i na radnom mestu i van njega.

San Sebastian Spirulina ima mekane zidove i zbog toga je 95% svarljiva, što dovodi do poboljšane probave i pražnjenja creva.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:

 https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)