Kako omega-3 pomaže da se smanje jutarnja ukočenost i bolovi u zglobovima

Da li vam je teško da ustanete iz kreveta zbog bolova u kostima i ukočenosti? Jutarnja ukočenost često pogađa ljude sa artritisom, reumatizmom i ljude koji su previše pasivni. Pored toga, spavanje često uključuje ležanje u nezgodnim položajima koji se održavaju tokom dužih perioda noći. Položaj spavanja može prouzrokovati kontinuirano sabijanje, gubitak kiseonika u tkivima i smanjeni protok krvi u mišićima. To može dovesti do nakupljanja mlečne kiseline koja uzrokuje utrnulost kada se probudite sledećeg jutra.

Naravno, jutarnja ukočenost frustrira i smanjuje kvalitet života, pa je važno razviti jutarnju rutinu vežbanja i povećati unos vitamina. Na ovaj način ćete smanjiti simptome i jutro ćete započeti sveže i energično.

Započnite dan laganim pokretima – nakon buđenja polako pokrećite zglobove bez povlačenja ili istezanja. Kružno pomerajte sve zglobove – vrat, ramena, laktove, kolena i prste. Zatim istegnite svaki zglob 20 do 30 sekundi i ponovite sa svakim zglobom tri puta.

Uzimajte vitamine i omega-3 masne kiseline – to su osnovni sastojci za zdrave kosti i zglobove. Vitamin D je dobar za fizičko i mentalno zdravlje i pomaže kod osteoporoze, depresije i zdravlja srca.

Kombinacija omega-3 masnih kiselina (EPA i DHA) sa vitaminima D i E u formuli Dr.Viton Omega – 3 sprečava razne zapaljenske procese u telu, što je jedan od uzroka utrnulosti i bolova u zglobovima. Smatra se da su vitamini D, E i omega-3 masne kiseline najpotrebniji kao pomoć u terapiji reumatoidnog artritisa i drugih bolesti zglobova.

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i dm drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radnog dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)