Kako masna koža ostaje bez vode?

Da li ste jedna od onih osoba koje imaju masnu kožu? I da li mislite da serum i drugi hidratantni proizvodi samo dodatno povećavaju neželjeni sjaj kože? Živite u zabludi!

Voda je potrebna svakoj vrsti kože, uključujući i masnu. Realno, veća je verovatnoća da će vaša koža biti dehidrirana s obzirom na temperaturne fluktuacije sa kojima se suočavamo, tvrdu vodu kojom operemo lice, stres, lošu ishranu i mnoštvo drugih faktora.

Masni sjaj koji primetite na koži nije znak da je hidrirana. Suprotno tome, previše sjajne kože pokazatelj je nedostatka vode. Da biste to razumeli, neophodno je znati anatomiju vašeg najvećeg organa.

Masni sjaj kože nije znak hidratacije!

Masni sjaj je zapravo sebum ili voštana supstanca koja se oseća pod prstima. Sebum izlučuju lojne žlezde u koži kako bi zadržala svoju zaštitnu funkciju. Kada lojne žlezde luče prekomerne doze sebuma, koža postaje vidljivo masna. Višak sebuma može nastati zbog brojnih faktora kao što su stres, loša ishrana, hormonalne promene, zagađenje, neadekvatna nega. Žene nesvesno produbljuju problem same kada kožu liše hidratacije, uverene da će je to učiniti manje masnom. Efekat je potpuno suprotan, koža postaje žedna, što dovodi do dodatnog lučenja sebuma.

Zasto masnu koži treba hidrirati?

Hidratacija je proces u kojem se voda upija u slojeve kože poput epidermisa i dermisa kako bi održala svoju elastičnost i zapreminu. Ako uključite hidratantni serum, nivo sebuma će početi da opada i koža će postati manje masna.

Zapamtite: hidrirana koža je zdrava koža. Bez dovoljno hidratacije, koža ne samo da ne izgleda dobro, već je i zaštitna funkcija ozbiljno ugrožena. Produžavanjem hidratacije, koža je u većem riziku od upala, infekcija, bora i prevremenog starenja.

To što koža ima previše ulja ne znači da ima previše vode. Masnoj koži je takođe potrebna hidratacija, ali samo proizvod koji neće doneti suvišnu masnoću. U suprotnom ćete ugroziti integritet kože, pore će se brzo začepiti i akne će se vratiti na scenu.

Da li vam je potreban konkretan predlog proizvoda? Dr. Viton Hyaluronic Acid Serum zasnovan je na hijaluronskoj kiselini koja će nadoknaditi izgubljenu vodu i istovremeno sačuvati novu dozu. Dr. Viton Hyaluronic Acid Serum je takođe obogaćen retinolom koji deluje kao kožni valjak za bore. Vitamini E i C radiće na smanjenju štete uzrokovane spoljnim faktorima koji sami po sebi promovišu dehidrataciju.

Dr. Viton – Hyaluronic Acid Serum možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/hyaluronic-acid-serum/

Dr. Viton – Hyaluronic Acid Serum možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, dm drogerijama i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)