Jesenja lepota sa šećerom i voćem

Zašto ne bismo plodove jeseni iskoristili i za lepotu, a ne samo za gastronomske užitke i zdravlje

Maske i pilinzi od plodova jeseni imaju čaroban učinak na naše lice, pa bi stvarno bilo šteta da ne iskoristimo sve što nam priroda daje.

Maska od bundeve radi se jednostavno, potrebna je samo velika kašika pirea od bundeve, pola kašike mleka i kašika meda, a stavlja se na celo lice, osim područja oko očiju i ostavlja 20-ak minuta, nakon čega je ispirete mlakom vodom. Koža će vam biti zahvalna na vitaminima A i C i cinku koje će ovako dobiti.

Piling i maska od cimeta i muškatnog oraščića suziti će pore, smanjiti crvenilo od akni i ublažiti ožiljke. Pripazite samo na muškatni oraščić, prvo proverite da vas ne iritira (stavite malo iza uha i pričekajte dvadesetak minuta). Ako je sve u redu, pomešajte kašiku meda, 1/4 kašičice cimeta i jednaku količinu muškatnog oraščića, ostavite na licu 20-ak minuta pa isperite mlakom vodom.

Muškatni oraščić deluje protivupalno, cimet antiseptički i kao antioksidans i rezultati će biti spektakularni.

Piling celog tela možete napraviti kombinacijom šećera i začina – pomešajte pola šolje pirea od bundeve s četvrtinom kašičice cimeta i pola šolje smeđeg šećera. Ovaj mirisni melem podstaknuti će cirkulaciju, pomladiti i namirisati kožu.