Izlečite herpes na prirodan način

Herpes na usnama je veoma neugodna pojava. Pored toga što pecka svrbi i dugo traje može i da predstavlja estetski problem. Iako po apotekama možemo kupiti mnoge kremice koje pomažu pri izlečenju herpesa nakon njihove upotrebe na usnama ostaju beli tragovi, kao mali ožiljci.

Herpes je inače posledica infekcije virusom Herpes implex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u telu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Napravite gustu smesu od tri krupnija zrna belog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smesom mažite inficirane delove.

Herpesa se možete rešiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.

Još jedan prirodni lek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smesu mažite preko bolnih delova.
Pomešajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.

Kao prirodni lekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.