Istraživanje o uticaju omega-3 masnih kiselina na nervni sistem kod muškaraca i žena

Oko 11% muškaraca i 16% žena suočavaju se sa depresijom u nekom trenutku svog života, što depresju čini jednim od vodećih poremećaja savremenog doba. Očekuje se da će ona, kao četvrti vodeći uzrok smrti u svetu, dospeti na drugo mesto do 2020. godine. Uprkos značajnom napretku u lečenju neruoza tokom poslednje dve decenije, depresiju je i dalje teško izlečiti.

Veliki broj pacijenata prestaju da uzimaju lekove već nakon prvih nekoliko meseci lečenja ili odbijaju takvo lečenje zbog straha od stigmatizacije ili neželjenih efekata, nije iznenađujuće da mnogi pacijenti koji pate od teške depresije

koriste alternativne tretmane koji su van zdravstvene zaštite. Mnogo ovakih tretmana nisu naišli na odobravanje, pa je bilo od ključnog značaja proceniti efikasnost jednog od

najpoznatijih alternativnih metoda.

Ponosni smo što omega-3 ima visoku koncentraciju EPA sa izuzetnim nivoom čistoće i pruža dozu koja je potrebna za efikasno lečenje“, kaže Clare, vodeća farmaceutkinja u laboratoriji za proizvodnju lekova koji se koriste u studiji.

Važno je napomenuti da studija procenjuje upotrebu Omega-3 tokom osam nedelja u dozi od 1050 mg EPA i 150 mg DHA dnevno. Trenutno nije poznato da li uzimanje većih doza ili suplemenata tokom dužeg vremenskog perioda može proizvesti različite rezultate.

Ovi ohrabrujući rezultati sugerišu da je upotreba EPA efikasna kod pacijenata sa unipolarnom depresijom bez pratećih poremećaja i anksioznosti. Dodatna istraživanja koja su direktno upoređivala Omega-3 sa konvencionalnim antidepresivima potvrđuju njihovu korisnost za pacijente koji pate od depresije.

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)