Gubitak težine uz pomoć Spiruline

U nekoliko istraživanja i studija Spirulina pokazuje odlične rezultate u kontroli težine. Pomaže slabljenje na nekoliko načina.

Spirulina sadrži aminokiselinu fenilalanin koja smanjuje apetit, tako što aktivira lučenje hormona holecistokinina u crevima. Kada holecistokinin uđe u želudac, probava se usporava i on šalje informacije mozgu da ste “puni”, i tako prirodno smanjuje apetit. Ovaj proces traje oko 20 minuta i stoga se preporučuje uzimanje Spiruline pre obroka.

Studija Univerziteta Vels u Kardifu pokazuje da Gama Linolenska kiselina (GLA,) ima stimulativno dejstvo na smeđe masno tkivo (smeđe masno tkivo deluje kao mini peć za spaljivanje viška kalorija, a ne da ih čuvate kao mast). Spirulina je najbogatiji izvor GLA posle majčinog mleka.

Proteini su od suštinskog značaja ako ste na režimu mršavljenja. Proteini igraju važnu ulogu u metabolizmu, poboljšavaju strukturu mišića, povećavaju aktivnost antioksidanasa, pomažu funkcijama insulina, i funkciji leptina. Sve ovo doprinosi gubitku težine. U stvari, kod gubitka težine, 10 % od vaše ishrane treba da budu proteini, a ostatak zdrava izbalansirana ishrana.

Proteini se sastoje od različitih aminokiselina. Naučna istraživanja potvrđuju da za gubljenje težine, veoma važnu ulogu igraju aminokiseline razgranatog lanca, posebno leucin. Ako ste dobili dovoljno proteina bogatih leucinom uspavani metabolizam se budi i izaziva brz gubitak težine. Spirulina je veoma bogata lako svarljivim proteinima i relevantnim aminokiselinama.

Spirulina dopunjuje hranljive materije kao što je gvožđe, koje se ne unosi dovoljno pri strogim dijetama.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:
https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Spirulina San Sebastian se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Dr.Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)