Grudnjaci izazivaju rak dojke?!

Grudnjaci izazivaju kancer dojke. Uzročno posledična veza je očigledna! – kaže medicinski istraživač, Syd Singer.

Singer je počeo istraživati uzroke nastanka kancera dojke 1991. godine, kada je njegova supruga, Soma, otkrila čvorić u svojoj dojci. Njih dvoje su, u tom trenutku, kao istraživački tim, proučavali uticaj Zapadne medicine na stanovnike Fidžija. Za vreme jednog tuširanja, Syd je primetio da su Somina ramena i grudi oivičena tamno-crvenim brazdama i odmah mu je palo na pamet, kao deo iz slagalice, kako je jedna lokalna žena, Fidžijanka, pitala Somu, vezano za njen grudnjak: “Zar te to ne steže?” Soma joj je odgovorila da se na to navikla.

Syd se pitao da li grudnjak može stisnuti tkivo grudi, sprečavajući limfnu drenažu i time izazvati degeneraciju?

Soma je odlučila da prestane nositi svoj grudnjak. Syd je počeo istraživati medicinsku literaturu, ali nije naišao ni na jedan podatak koji bi jasno ukazivao na uzrok nastajanja kancera dojke, koji, inače, retko pogadja žene pre njihovih srednjih tridesetih, a najčešće posle 40.-te godine života. Najviša stopa smrtnosti, uzrokovane kancerom dojke, zabeležena je u Severnoj Americi i severnoj Evropi, dok ih zemlje u razvoju, ubrzano dostižu.

Pritisak može uzrokovati zatvaranje limfnih kanala i sudova

Svetska zdravstvena organizacija je imenovala hemijske otrove, kao primarni uzrok nastanka kancera. Ali, otrovi, koji se gomilaju u tkivu dojki, normalno bi trebalo da se ispiraju dobrim protokom limfne tečnosti, odnoseći ih prema velikim klasterima limfnih čvorova, smeštenih u pazuhu i gornjem delu grudi. Zaključak Singerovih je bio: “Premda su limfni kanali veoma uski, ekstremno su osetljivi na pritisak i lako mogu biti zbijeni”, tako da hronični, minimalni, pritisak na dojke, može uzrokovati zatvaranje limfnih kanala i sudova. Singerovi su primetili da se time “do ćelija doprema manje kiseonika i hranljivih sastojaka, dok se otpadni produkti otežano odnose”. Nakon 15 ili 20 godina konstrikcije limfne drenaže, od strane grudnjaka, može se pojaviti kancer.

Posmatrajući druge kulture, Soma i Syd su ustanovili da je učestalost pojavljivanja kancera dojke veoma niska kod siromašnijih naroda, iako su oni “zasuti” otrovnim pesticidima, koje im isporučuju severne, razvijene, nacije. Oni, medju siromašnima, nisu pronašli žene koje nose grudnjake. Umesto toga, otkrili su da Maori na Novom Zelandu, koji su se integrisali u Zapadnu kulturu, imaju isti procenat kancera dojke kao i zapadnjaci, dok marginalizovani Australijski aboridžani uopšte ne dobijaju kancer dojke. Isti negativni trend, kao kod Maora, odnosi se i na “prozapadnjene” Japance, Fidžijance i ostale kulture koje prihvataju nošenje grudnjaka.

Veza izmedju kancera dojke i grudnjaka:

Istraživači su posmatrali pojavu, koja se dešava kod žena neposredno pred menstruaciju, kada estrogen “poplavi” telesni sistem, izmedju ostalog uzrokujući oticanje dojki. Ukoliko žena, u tom periodu, nastavi nositi istu, uobičajenu, veličinu grudnjaka, limfni kanali, koji život znače, još će više biti stisnuti. Ili su Singerovi, možda, otkrili “estrogensku vezu” sa kancerom dojke!?

Zaposlene mogu biti ugroženije

Žene koje nisu radjale, kao i žene koje nisu dojile, nikada u potpunosti ne razviju limfatički sistem za čišćenje tkiva dojki. One predstavljaju ugroženu grupu. Ali, zaposlene žene, koje svakodnevno nose grudnjak, a kasnije radjaju i decu, mogu biti još ugroženije, upozoravaju Singerovi.

Kao još gori primer, mlade žene u razvoju, često su “označene” svojim prvim grudnjakom. Slično kao i grozni primer iz drevne Kine, gde se praktikovalo sprečavanje rasta stopala kod devojaka stezanjem istih, i stezanje dojki u pubertetu može dovesti do ozbiljnih medicinskih komplikacija.

Da li upravo “grudnjak” predstavlja “kariku koja ne dostaje” u zagonetki vezanoj za rastuću epidemiju kancera dojke?! U toku rada na svojoj studiji “Grudnjak i kancer dojke”, Soma i Syd Singer su, za 30 meseci, ispitali 4.000 žena u pet najvećih gradova USA. Sve su bile belkinje, većinom sa srednjim novčanim prihodima, starosti od 30 do 79 godina. Polovini je bio dijagnostikovan kancer dojke.

Skoro sve ispitivane žene su bile nezadovoljne veličinom ili oblikom svojih grudi. One žene koje su birale grudnjak “za izgled”, ignorišući neprijatan osećaj i oticanje, imale su duplo veći procenat oboljevanja od kancera dojke, u odnosu na one koje nisu birale takve grudnjake.

Ne spavajte sa grudnjakom!

Ali, najzapanjujući podatak iz ovih istraživanja je bio taj da su žene, koje svoje dnevne grudnjake nose i tokom spavanja, u procentu od ogromnih 75%, imale kancer dojke! Jedna od sedam žena, koje nose grudnjak duže od 12 sati dnevno, imala je kancer dojke. Suprotno tome, tek jedna od 168 žena, koje uopšte ne nose grudnjak, imala je dijagnozu kancera dojke. Isto kao i muškarci, koji, naravno, ne nose grudnjak.

“Nemojte spavati sa grudnjakom”, moli Syd Singer. “Žene koje žele da izbegnu oboljevanje od kancera dojke, trebalo bi da nose grudnjak što je moguće kraće, a sigurno kraće od 12 sati dnevno!”

Syd takodje tvrdi da će bar 80% žena, koje nose grudnjak i imaju probleme sa čvorićima, cistama i povišenom osetljivošću, rešiti te probleme, tj. nestaće im ti siptomi, za mesec dana pošto prestanu da nose grudnjak.

Pravilna ishrana kao navika

Nisu svi spremni da odbace svoj grudnjak. Jedna žena je rekla pred našim timom: “Bez grudnjaka, moje će se sise spustiti do pupka”. Christine Haycock, hirurg sa Koledža Medicine Nju Džersi, u vezi tih neopravdanih strahova kaže: “Niti su ligamenti, niti veličina dojki, odgovorni za njihovo spuštanje!” Njihanje dojki pomaže limfatičko čišćenje.

Napomena “Centra za prirodno lečenje kancera”:

Jedan od, a verovatno i jedini način da vaše dojke održite zdravima i atraktivnim, a bez nošenja grudnjaka, je pravilna ishrana i unutrašnja detoksikacija: “Video sam ženu belkinju, čije su dojke bile otegnute do stomaka, kako ih je povratila u normalnu veličinu za par meseci. I u drugim slučajevima, posmatrao sam kako se dojke, otegnute zbog sala, vraćaju u normalnu veličinu, i to bez strija. Sirova hrana i “instinktivna” ishrana, obezbedjuju adekvatan unos proteina kod žena i stimulišu oslobadjanje od prekomernog sala. Mišići se regenerišu i ponovo uspostavljaju normalan telesni oblik, u veoma kratkom roku.”

Svesni “eksplozivnosti” svojih otkrića, Singerovi su zbirku svojih rezultata poslali predsednicima najprestižnijih Američkih instituta i organizacaja, koje se bave problematikom kancera. Niko im nije odgovorio! Kao što je i “kancer-biznis” ogroman, i “grudnjak-biznis” je ogroman. Jednostavno izračunajte koliko žena na svetu, svake godine, kupi nekoliko grudnjaka, čija je prosečna cena 25$, i doći ćete do brojke od zapanjujućih 6.000.000.000.00$ vrednosti prodatih grudnjaka, u toku samo jedne godine, i to samo u SAD(!).

Vreme je za akciju

Syd Singer tvrdi da cenzurisanje podataka, od strane zvaničnih institucija, a o povezanosti grudnjaka sa kancerom dojke, jednostavno znači ubijanje žena! Usmeravajući pažnju na opšte zajedničke karakteristike pacijenata obolelih od kancera dojke, nalazimo da je uzrok nastanka kancera disfunkcija limfatičkog sistema, stegnutog grudnjakom.

Soma Singer je prestala nositi grudnjak u bilo kojoj prilici, oblačeći se tako da ne ističe svoje grudi. Takodje je počela sa regularnom masažom grudi i vožnjom bicikla, vitaminskim i biljnim dodacima ishrani, kao i upotrebom isključivo pročišćene vode za piće.

Dva meseca nakon toga, njeni čvorići su nestali.

Kada su se zastrašujući čvorići bili tek pojavili, naljućeni Syd Singer je prokomentarisao: “Žene bi trebale odstraniti svoje grudnjake pre nego što im odstrane dojke!” Nemojte čekati! Odmah osloboditi vaše limfne kanale!

Ako baš morate nositi grudnjak

Sportski grudnjaci, kao i oni koji “izdižu” grudi, su “OUT”! Birajte komotne, pamučne grudnjake. Kada ih kupujete, proverite da li možete staviti dva prsta ispod ramenih traka, kao i ispod bočnih panela. Što su bočni paneli viši, veća je restrikcija glavnih limfnih čvorova. Nikako nemojte nositi ove katastrofalne naprave tokom spavanja. Čim dodjete kući – skinite ih! Svaki put kada skinete grudnjak, izmasirajte vaše dojke.

Ipak, pokušajte, na svaki način, da se oslobodite grudnjaka. Povratićete zdravlje vašim limfnim kanalima, a ako ništa drugo, disaćete dublje i bolje.