Evo zašto bi trebalo da koristite artičoku…

Činjenica je da danas živimo u zagađenom svetu. Zagađeni su vazduh, voda, hrana … celo telo trpi posledice toga, ali najveći udarac svakodnevno se zadaje jetri.

Jetra je unutrašnji organ smešten na desnoj strani tela i glavni je organ za detoksikaciju.

Kada je jetra zdrava i kada radi punim kapacitetom, sve štetne materije kojima smo svakodnevno izloženi bezbedno i brzo se uklanjaju iz tela. Zbog toga je izuzetno važno da se brinemo o zdravlju jetre.

Artičoka je odlična namirnica koja je, pored toga što je vrlo ukusna, na prvom mestu kada je u pitanju poboljšanje zdravlja jetre.

Kliničke studije su pokazale da ekstrakt artičoke ne samo da štiti jetru od oštećenja već i poboljšava njenu funkciju.

Artičoka sadrži cinarin. To je jedinjenje fenolne kiseline koje ima holagogička i holeretička svojstva, što znači da ima sposobnost da podstiče proizvodnju i izlučivanje žuči. Ove dve funkcije su veoma važne za zdravlje jetre, jer se žuč stvara u jetri i jedan je od kanala kroz koji otpad napušta jetru i izlučuje se kroz creva. Cinarin, povećavajući proizvodnju i sekreciju žuči, takođe povećava i uklanjanje holesterola konverzijom u žučne kiseline.

Artičoka snižava visok holesterol i nivo masti u jetri. Bogata je antioksidansima koji štite jetru od oksidativnog oštećenja i smanjuju upale.

Sadrži luteolin, koji osim što je moćan antioksidans, ima i sposobnost da smanji proizvodnju holesterola u telu.

Ekstrakt artičoke se preporučuje za masnu jetru, ali je istovremeno odličan dodatak za detoksikaciju tela.

Nekoliko studija je pokazalo da samo 600 mg kvalitetnog ekstrakta artičoke, koji se uzima redovno tokom dva meseca, može poboljšati funkciju jetre kod ljudi sa masnom jetrom.

Nature Essential Artičoka je dodatak ishrani koji sadrži ekstrakt artičoke.

Nature Essential – Artičoka možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/nature-essential-articoka/

Nature Essential – Artičoka možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)