Da vam mozak ne bi „izgoreo“

Dan vam počinje, radno ili ne, nije važno. Odlično radite, posao i obaveze završavate „kao podmazani“, bez problema komunicirate sa kolegama, saradnicima ili prolaznicima. A tri ili četiri sata kasnije slika je potpuno drugačija. Umorite se više mentalno nego fizički, ne možete se koncentrisati ni na šta, gubite fokus na odgovornosti, ne sećate se nijednog broja telefona i imate ozbiljan problem sa pažnjom. Takođe podatke obrađujete polako, a obavljanje paralelnih zadataka vam je veoma teško. Jednostavno se osećate kao da ste „izgoreli“ i da „nemate krvi u mozgu“.

Kao i bilo kojem drugom delu tela, i mozgu je potreban zdrav protok krvi da bi pravilno funkcionisao. Jer kada se cirkulacija uspori, vaše mentalne sposobnosti će se usporiti zajedno sa njom.

Omega-3 masne kiseline u sastavu Dr.Viton – Omega-3 kapsula igraju ključnu ulogu u rastu i razvoju mozga i neurološkog sistema.

Adekvatno prisustvo omega-3 masnih kiselina, posebno DHA, u telu, veoma je važno za razvoj i funkcije mozga. Mozak se uglavnom sastoji od lipida ili masnih kiselina, a arahidonska kiselina (AA) i DHA su glavni građevinski blokovi mozga i mrežnjače. DHA je u visokim koncentracijama prisutan u metabolički najaktivnijim delovima mozga, kao i u sivoj materiji mozga, zbog čega omega-3 masne kiseline imaju važan efekat na brojne neurološke funkcije.

Tokom godina koncentracija esencijalnih masnih kiselina opada, a sa tim i nivo EPA i DHA u mozgu. Kao rezultat, kognitivne funkcije, posebno pamćenje i koncentracija, u početku su smanjene i oštećene. Ako se na ove „male“ signale ne deluje, vremenom, može doći do neurodegenerativnih bolesti, Alchajmerove bolesti…

Omega-3 masne kiseline u Dr.Viton – Omega-3 štite moždane i nervne ćelije od degeneracije i ne dozvoljavaju slabljenje kognitivnih funkcija.

Naš mozak funkcioniše kao složeni bioelektrični sistem u kojem oko 85 milijardi neurona radi 24 sata dnevnoi starenje mozga se može smatrati preprekom u komunikaciji između sistema.

Brojne naučne studije dokazale su da su omega-3 masne kiseline superhrana za mozak, održavaju kogniitivne funkcije, pravilno i pravovremeno funkcionisanje mozga.

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)