Da li ste nekad probali da se opustite uz lavandu? Pokušajte odmah!

Ako se u životu suočavate sa stresnim i teškim periodom i potrebna vam je pomoć, imajte na umu da bi vam esencijalna ulja mogla pomoći!

Ova ulja se koriste već duže vreme i zapravo mogu biti moćno sredstvo za oslobađanje od stresa, kao i za održavanje dobrog fizičkog, emocionalnog, mentalnog zdravlja i blagostanja.

Takvih ulja ima mnogo i svako od njih je jedinstveno i nudi određene pogodnosti, ali kada je reč o smanjenju stresa i postizanju mira i opuštanja, naš prvi izbor je upravo jedno od najomiljenijih ulja svih vremena – ulje lavande!

Ulje lavande dobija se iz cvetova čarobne Lavandule angustifolia, koja najviše raste u mediteranskim zemljama, mada je ima svuda u svetu.  Raste u obliku ukrasnog grmlja čiji cvetovi imaju lepu plavo-ljubičastu boju i lako prepoznatljiv slatkasti miris.

Ulje lavande je lako dostupno jer se može kupiti u gotovo svakoj drogeriji, prodavnici zdrave hrane ili supermarketu, ali treba imati na umu da bolji kvalitet često ide i sa višom cenom.

Prema mnogim stručnjacima koji se bave upravljanjem stresom, ulje lavande je definitivno najbolji izbor za sve one koji pate od anksioznosti i prekomernog stresa, a njegov efekat je naučno dokazan.

Na primer, 2012 godine studija je pokazala da je udisanje mirisa ovog ulja dovelo do smanjenja krvnog pritiska i pulsa i povećanja alfa talasa u mozgu, koji su usko povezani sa osećajem smirenosti.

Učesnici studije izjavili su da su se osećali mnogo svežije i opuštenije nakon upotrebe ulja i primetili su smanjenje nivoa anksioznosti. Zanimljiva je studija koja je pokazala da se umirujući efekat ulja lavande može uporediti sa konvencionalnim lekom.

Konkretno, tokom perioda od 6 nedelja, jedna grupa učesnika je dobila sedativ ili lek protiv anksioznosti – lorazepam, a druga ulje lavande.

Na kraju studije, obe grupe su pokazale gotovo identične rezultate, odnosno primećeno je odgovarajuće smanjenje nivoa anksioznosti sa 45% na 46%.

I to nije sve! Ulje lavande takođe se pokazalo efikasnim u kvalitetu sna.

Tako da, ako se prevrćete cele noći i imate problem sa snom, probajte ovo ulje i konačno se odmorite.

Ulje lavande ima i druge namene, jer smiruje um, pa može da smiri kožu od raznih iritacija, uboda insekata, do ozbiljnih stanja poput ekcema i psorijaze.

Sada kada ste upoznati sa korisnim dejstvima ulja, evo nekoliko načina na koje ga možete koristiti:

Prvo je potrebno ulje razblažiti dodavanjem takozvanog nosača ulja kao što je ulje slatnog badema, jajobe, masline ili kokosa.

Obično se u tu svrhu u 30 ml ulja nosača stavi 12 kapi ulja.

Zatim, stavite nekoliko kapi rablaženog ulja na čiste dlanove i približite ih nosu, udahnite nekoliko puta i videćete da će se dogoditi čudo.

Odmah ćete se osećati opuštenije!

Poslednje upozorenje koje se odnosi na sva ulja, nikada ih nemojte koristiti nerazređena jer mogu s vremenom iritirati kožu ili možete postati preosetljivi na njih.

Opuštanje celog organizma postići ćete upotrebom Dr. Viton Magnezan B6. Magnezijum je ključni mineral za telo koji uravnotežava funkcionisanje nervnog, kardiovaskularnog i mišićnog sistema. U kombinaciji sa vitaminom B6 uspeva da dopre do svake ćelije, jer vitamin B6 povećava apsorpciju za 40%.

Dr. Viton Magnezan B6 je vaša prva pomoć u uslovima stresa, napetosti, nervoze, čak i anksioznosti i lakog oblika depresije. I mineral i vitamin štite mozak i srce od stresa, jer uspešno kontrolišu lučenje hormona stresa-kortizola.

Dr. Viton – Magnezan B6 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-magnezan-b6/

Dr. Viton – Magnezan B6 proizvod se može kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)