Horoskopska dijeta: Vaga

Anatomski vezan za: bubrege, kukove i butine.
Zdrava ishrana: artikli koji su bogati natrijum fosfatom.

Prirodna sklonost gurmanskoj hrani, poput znaka Bika i Raka, mogu zadati probleme sa gojaznošću ovom znaku kome je itekako stalo do estetskog izgleda. Vage se smatraju znakom lepote, fotogeničnosti, sa čistim i lepim tenom.

Dobro bi bilo da se svakodnevna ishrana sastoji od obične, jednostavne i zdrave hrane koja će zadovoljiti osnovne potrebe ovog znaka. Bogata trpeza i slatkiši mogu ponekad biti na trpezi u svečanim prilikama kada dolaze gosti.

Za ovaj znak takodje je važno da obeduje u mirnoj i prijatnoj okolini. Zašto ne i uz prijatnu i tihu muziku! Ovo stimuliše ovaj znak u svemu, pa tako i prilikom ishrane. Natrijum fosfat je ćelijska so znaka Vage. Ona održava ravnotežu kiselina i baza u organizmu ovog znaka. Takodje olakšava eliminciju otpadnih materija iz tela. Natrijum fosfata ima u voću, povrću i proteinskoj hrani. Natrijum fosfata ima najviše u prehrambenim Artiklima kao sto su jabuka, pirinač, jagode, suvo groždje, cvekla, špargla, kukuruz i borovnica.

Lekovite trave dobre za ovaj znak su ljubičica, majčina dušica i kiseljak. U dijetama treba koristiti unošenje vitamina A, E, dovoljno joda i mineral bakra. Naročito je važan vitamin E koji je faktor održavanja pravilnog rada jetre i bubrega. Ovaj vitamin je odličan i u terapiji kožnih problema i ekcema. Preventiva je i protiv mogućih problema sa venama, kao što su hemoroidi i proširene vene. Prevencija je i kod steriliteta žena i muškaraca ovog znaka. Najbolji izvori vitamina E su klica zrna pšenice, lucerka, slad i ulje od soje, pa se preporučuje ovo često unositi u ishrani.

Za znak Vage još je važan mineral bakra koji učestvuje u formiranju krvnih zrnaca i nekih enzima koji su važni za očuvanje nervnog sistema.

Vaga pripada grupi tzv. Vazdušnih znakova, kao i Blizanci i Vodolija. Ovim znacima je nervni sistem najosetljiviji. Artikli koji su bogati sa mineralima bakra su salata, krastavci, ostrige i rotkve. Trebali bi često biti na trpezi ovog znaka.

Za znak Vage jos je važan i jod. On je neophodan za pravilan rad tiroidne žlezde.

Jod se može naći u morskoj hrani, bundevi i rotkvicama.