Horoskop dijeta: Blizanci

Anatomski vezan za: ramena, ruke, pluća i nervni sistem.
Zdrava ishrana: hrana koja sadrži kalijum hlorid.

Malo je osoba rodjenih u ovom znaku koji će trošiti fizičku energiju u toku dana a većina ih je koji troše mentalnu energiju. Znak Blizanaca je mentalni tip. Zbog toga se ovaj znak treba pobrinuti da mu dnevna ishrana obnavlja iscrpljeni nervni sistem i poveća vitalnost organizma. Kako su po prirodi raznovrsni i vole raznovrsnost svega i svačega, takvi su i u ishrani. A to je dobro. Smatra se da je ovaj znak medju onima koji najredje imaju problema sa zdravljem.

Za ovak znak nije dobro što brzo jedu, kao i sve ostalo što rade. To nije uvek prijatno za njihov stomak. Blizance retko stigne gojaznost jer unetu hranu brzo i troše.

Jedini problem može biti psihička iscrpljenost. Ako Vam se čini da je to tako, obogatite vašu ishranu tabletama kalcijuma. Vitamin D je takodje važan u ishrani Blizanaca. On je neophodan kako bi se kalcijum i kalijum hlorid pravilno apsorbovali u oranizmu, ćelijska so Blizanaca je kalijum hlorid koju izdašno nude boranija, špargla, cvekla, mrkva, karfiol, celer, kajsija, breskve, šljive i ananas.

Znak Blizanaca je najmanje ispitan kao zodijački znak od strane nutricionista, i najmanje jasan kada je zdrava ishrana u pitanju. Velike su razlike od osobe do osobe, kao i u odnosu izmedju ženskih i muških osoba rodjenih u ovom znaku.

Znak Blizanaca pripada tzv. dvostrukim znacima a pravilnu ishranu često odredjuje podznak rodjenja a ne sam znak rodjenja. Blizancima je kalijum hlorid potreban jer obnavlja iscrpljeni nervni sistem i reguliše fibrin u krvi.

Proteinska hrana, bezmasno meso, riba, jaja, sir, soja, kajsije i orasi trebaju biti deo svakodnevnog menija.

Lekovite trave vezane za ovaj znak su verbena, sladic i crvena detelina.