Čudotvoran sok od povrća za savršeni ‘face lifting’

Tajna mladolikog izgleda ne krije se samo u sadržajima skupih kremica nego i u prirodnim pripravcima od povrća koji se ne samo nanose na kožu nego konzumiraju u obliku napitaka. Donosimo recept za jedan takav čudotvoran sok koji čuva zdravlje, pomlađuje kožu i pomaže pri regulaciji telesne težine.

Za prirodni face lifting napitak potrebna su vam tek 3 sastojka

Za čudotvorni napitak koji će vašoj koži podariti zategnutost i elastičnost, komponente koje s godinama naša koža gubi, potrebni su vam krastavac, celer i organski zeleni čaj. Umirujuće i blago delovanje krastavca dobro je poznato, a pripisuje se kafeinskoj kiselini i vitaminu C, dok je silicijmska kiselina kao još jedna komponenta krastavca vrlo važna za održavanje zdravlja vezivnog tkiva mišića.

Ona poboljšava ten i održava zdravlje kože, a udružena s vodom, prirodno hidratizira i daje koži zdravi sjaj. Celokupni B kompleks iz celera pak podstiče izmenu ugljenih hidrata telu i održava kožu zdravom, dok njegov glavni sastojak kumarin sprečava štetno delovanje slobodnih radikala i kožu održava blistavom.

Za face lifting napitak potreban vam je zeleni čaj čiji visok udeo antioksidansa usporava procese starenja kože. Treći sastojak čini nezaobilazan zeleni čaj čiji visok udeo antioksidansa uključujući vitamine E i C usporava procese starenja kože.

Sastojci za face lifting napitak:

2 oguljena sveža krastavca

4 stabljike celera

2 šolja organskog zelenog čaja

Priprema:

U blender ubacite sve sastojke i dobro izmiksajte, po potrebi dodajte malo vode ako vam smesa bude pregusta. Napitak konzumirajte u što kraćem roku nakon pripreme.