Osmosatna dijeta koja je postala hit!

Nova osmosatna dijeta postala je pravi hit u Americi, a popularnost je stekla jer vam dozvoljava da jedete sve što želite. Ipak, da biste bili sigurni da je reč o dijeti, postoji jedna caka. Sva hrana mora da se unese u periodu od devet sati ujutru do 17 časova popodne. Posle 17 časova – nema jela!

Amerikanci su poludeli za novom knjigom Davida Zinčenka i Pitera Mura “Osmočasovna dijeta: Gledajte kako kilogrami nestaju, dok jedete šta želite”, a autori se zaklinju da dijeta deluje.

Ono što se ljudima najviše sviđa je da mogu da uživaju u svojoj omiljenoj hrani, ali pod uslovom da je konzumiraju od 9 do 17 časova. Zinčenko i Mur tvrde da na savršenu liniju pogubno deluje prejedanje u večernjim satima, kada se ljudi opuštaju i neretko leže ispred televizije i jedu. Prema njihovom mišljenju, to je i uzročnik različitih bolesti.

“Naš organizam ne stiže da preradi hranu koju unesemo u kasnim večernjim satima i te kalorije se zadržavaju tamo gde najmanje volimo, na stomaku i u zadnjici”, kažu autori.

Zinčenko i Mur tvrde da ukoliko se budete pridržavali njihove osmočasovne dijete, možete smršati i do četiri kilograma nedeljno. Dakle, od devet do 17 časova dozvoljeno vam je da jedete ama baš sve, ali posle toga ništa. Doduše, dozvoljen je i “vremenski okvir” od 11 do 19 časova, ali autori smatraju da je onaj od devet do 17 mnogo efikasniji.

Ipak, ova osmočasovna dijeta i nije neka revolucionarna vest, jer su nutricionisti i ranije savetovali da ne bi trebalo jesti posle 18 časova. Stručnjaci su uputili kritiku autorskom paru i zbog toga što dozvoljavaju da se jede baš sve, a to uključuje i dosta masne i nezdrave hrane, koja nikako nije dobra za zdravlje.