Prava boja za svaku prostoriju u domu

Boja je moćan alat kojim možete pobuditi emocije, stvoriti željenu atmosferu ili iluziju većeg prostora. Otkrijte savršenu boju za sve prostorije u vašem domu.

Crvena boja podstiče apetit, te je idealna za prostorije u kojima se jede, savetuju dizajneri enterijera. Ako su vam crveni zidovi suviše “napadni”, bež ili bele zidove uvek možete upotpuniti crvenim ormarićima. Osim toga, za kuhinju je pogodna i žuta boja jer ubrzava metabolizam i daje energiju.

U prostorijama koje služe za opuštanje, poput spavaće sobe ili kupatila, iskoristite boje koje će doprineti smirenoj atmosferi. Za to su idealne su svetle nijanse plave, zelene ili boje lavande.

Dnevnu sobu obojte toplim nijansama žute i narandžaste, ili pastelnim tonovima, poput svetlosmeđe i bež. Žuta je odlična za predsoblje – gostima će poželeti dobrodošlicu, a vama će, pri izlasku iz kuće, poboljšati raspoloženje.

Sobe koje gledaju na sever obično imaju manjak svetlosti, pa ih “zagrejte” toplim bojama, a one na južnoj strani možete “ohladiti” plavom i zelenom bojom.