Zdrava pića sa više sastojaka

Svaka hrana predstavlja jedinstvenu riznicu hranljivih sastojaka koje su telu potrebne, ali često kombinacija dve vrste donosi iznenađujuće koristi daleko moćnije od samostalnog delovanja.

Vruća čokolada za miran san

Ključna su dva sastojka, maka i kakao. Maka u obliku praha dobija se iz korena istoimene biljke koja potiče iz Perua. Odličan je izvor kalcijuma, gvožđa i vitamina B12. Kakao je najbolji izvor antioksidanata i prirodni antidepresiv. Piće sa ova dva sastojka blagotvorno deluje na nervni sistem, i poboljšava kvalitet spavanja.

Priprema:

U blender sipajte 250 ml bademovog mleka, 1/2 kašičice slada od urme i 1/2 kašičice bademovog putera. Posle mešanja, sipajte smešu u lonac na laganoj vatri da se zagreje, dodajte 1 kašičicu kakaa i 1 kašičicu make i mešajte da biste dobili homogenu glatku strukturu.

Zeleno gorivo

Spanać je lakše svarljiv kad je vruć, što znači da vitamini A i K, gvožđe, magnezijum i folna kiselina idu pravo tamo gde su telu potrebni. Kalijum u bananama i čiliju odlični su za ubrzavanje letargičnog metabolizma zimi, pomažući vam u sagorevanju masti.

Priprema:

Stavite bananu u blender zajedno sa spanaćem i kašičicom čilija, mešajte dok smesa ne postane glatka krema. Uključite bilo koje drugo voće za bolji ukus.

Injekcija povrća za detoksikaciju

Cvekla je najbolji prirodni pročišćivač. Ovaj super koren detoksikuje jetru i obezbeđuje telu gvožđe, kalijum, magnezijum, vitamine A i C plus antioksidanse. Rezultat? Cvekla uklanja štetne slobodne radikale, a istovremeno vam daje puno energije. Nijedan koktel ne može da se takmiči sa ovim!

Priprema:

Operite i oljuštite tanku koru repe, a zatim je stavite u sokovnik zajedno sa jabukama i šargarepom, radi boljeg ukusa.

Voćni punč za zdrav stomak

Tri začina u ovom smoothie-ju zajedno rade na jačanju digestivnog trakta. Cimet pomaže u regulaciji i stabilizaciji nivoa šećera u krvi, dok muskatni oraščić i đumbir umiruju stomak (manje gasova i zbogom dijareji). Vaš stomak će vam biti zahvalan.

Priprema:

Koristite sokovnik za pravljenje prirodnog soka od jabuka i krušaka. Stavite sok u šerpu zajedno sa začinima, pola kašičice svakog začina i zagrejte dok ne bude toplo. Nikada ne kuvajte napitak, jer će uništiti vitamine.