Zategnite noge i zadnjicu sa ove 4 neverovatne vežbe

Ako niste zadovoljni izgledom svoje zadnjice, prionite na vežbe koje vam predlažemo. Ne treba vam puno truda ni vremena da stignete do željenih rezultata jer se gluteusi, mišići zadnjice, najlakše zatežu.


1. Raširite noge u širini bokova, leđa držite ravno, stomak uvučen, kolena blago savijena, zatim se lagano spuštajte u čučanj, kao da želite da sednete na stolicu. Ostanite u tom položaju pet sekundi, pa se polako uspravite. Da ne biste dobili upalu mišića, prva dva-tri dana izvodite vežbu 8 – 10 puta, pa postepeno povećavajte broj ponavljanja. Čučnjevi su definitivno jedna od najboljih vežbi za bokove, bedra i guzu.

2. Desnom nogom napravite iskorak, pa se lagano spuštate u čučanj, sve dok koleno leve noge ne dođe na desetak centimetara od poda. Ponovite vežbu najmanje osam puta. Potom napravite iskorak levom nogom i na isti način izvodite vežbu. Iskorak je jedna od najzahtevnijih vežbi jer angažuje nekoliko grupa mišića u isto vreme, ali daje fantastične rezultate. Osim što zateže mišiće zadnjice odlična je za jačanje bedara i unutrašnje strane butina.

3. Lezite na leđa sa nogama savijenim u kolenima i stopalima oslonjenim na pod. Udišite polako, odvojite zadnjicu od poda i podižite je dok izbrojite do četiri. Zatim je polako spuštajte, brojeći do četiri i izdišite. Ritam disanja uskladite sa brojanjem. Ponovite vežbu 15 puta.

4. Lezite na desni bok, sa ispruženom desnom rukom na koju ćete spustiti glavu. Levu ruku stavite ispred grudi,  dlanom oslonjenim o pod. Noge su zategnute i malo izbačene napred, a stopala su pod uglom od 90 stepeni u odnosu na telo. Brojeći do četiri, udišite i podižite levu nogu (dok ne bude pod uglom od 45 stepeni), a zatim je polako spustite izdišući. Uradite 20 puta jednom, a zatim 20 puta drugom nogom.