Zašto su omega-3 masne kiseline važne za mozak?

Efekat omega-3 masnih kiselina na zdravlje srca i vaskularnog sistema već je mnogima dobro poznat. Ali nedavne studije i istraživanja sve se više fokusiraju na efekte omega-3 masnih kiselina na razvoj i funkciju mozga.

Mozak se uglavnom sastoji od lipida ili masnih kiselina, a arahidonska kiselina (AA) i DHA su glavni građevni blokovi mozga i mrežnjače. DHA je u visokim koncentracijama prisutan u metabolički najaktivnijim delovima mozga, kao i u sivoj materiji mozga, pa omega-3 masne kiseline imaju važan uticaj na brojne neurološke funkcije.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Omega-3 masne kiseline u Dr.Viton Omega-3 štite moždane i nervne ćelije od degeneracije i ne dozvoljavaju slabljenje kognitivnih funkcija.

Brojne studije pokazale su pozitivan efekat omega-3 masnih kiselina na kognitivne funkcije, poput pamćenja, posebno kod starijih osoba. Novo istraživanje takođe pokazuje njihov potencijalni uticaj na sprečavanje Alchajmerove bolesti.

Starenjem se smanjuje koncentracija esencijalnih masnih kiselina, ali i sposobnost pretvaranja ALA u DHA. Naučnici veruju da DHA pomaže u poboljšanju pamćenja i sposobnosti učenja, kao i u zaštiti moždanih i nervnih ćelija.

Naučno je dokazano da ljudi koji imaju dovoljan unos omega-3 masnih kiselina imaju drastično smanjen rizik od oštećenja kognitivne funkcije, ali i za razvoj neurodegenerativnih bolesti.

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)