Zašto je kostima potreban vitamin K2?

Da li ste stariji od 30 godina ili možda imate simptome perimenopauze? Jednostavno ste svesni da započinjete novu životnu fazu, koja je prvenstveno praćena promenljivim hormonskim ciklusom i donosi promene za koje je prevencija osnovni korak koji morate preduzeti.

Ne znate za koju bolest ste najviše izloženi riziku? Osteoporoza je definitivno zdravstveno stanje koje zahteva ozbiljnu i stalnu brigu o zdravlju kostiju. Ova bolest uglavnom pogađa žene i najčešća je tzv. postmenopauzalna osteoporoza, koja se javlja usled smanjenja ženskog polnog hormona – estrogena, i razvija se 10 godina nakon menopauze. Najvažniji faktor rizika za razvoj osteoporoze je gubitak koštane mase koji počinje oko 30. godine. To je podmukla bolest koja ne pokazuje simptome dok ozbiljno ne napreduje. Zbog toga je sprečavanje faktora rizika presudno za sprečavanje osteoporoze.

Odgovarajući unos kalcijuma, vitamina K2, kao i vitamina D je osnova prevencije koja bi trebalo da započne mnogo ranije pre nego što se pojave prvi simptomi.

Dr Viton K2 Kompleks je vitaminsko-mineralni dodatak vitaminima K2 i D3 sa kalcijumom, magnezijumom i cinkom, koji ima maksimalne koristi za telo. Pomoću njega kosti pravilno funkcionišu, štiteći ih od prevremenog starenja i trošenja. Ova kombinacija vrlo brzo povećava gustinu kostiju, posebno kod žena koje su već u menopauzi.

Vitamin K2 je sinergijski povezan sa vitaminom D3 u telu. Ne mogu delovati jedni bez drugih, pa je uravnotežena kombinacija ono što je telu potrebno. Vitamin K2 i kalcijum u sinergiji sa ostalim sastojcima ublažavaju simptome bolesti i njeno napredovanje. Vitamin K2 je neophodan za gustinu i razvoj kostiju i bez njega kalcijum ne može doći do kostiju tamo gde je potreban.

Brojne nove studije istražuju ovaj vitamin kao preventivu za osteoporozu. Prema nauci, vitamin K2 je nova hranljiva materija koje telo može u potpunosti iskoristiti. Naučnici su otkrili da je ovaj vitamin neophodan za gustinu kostiju i njihov razvoj, za izgradnju jakih zuba i kostiju, da se krvni sudovi ne bi kalcifikovali, a pored toga, vitamin K2 usporava starenje kože i doprinosi zdravlju mozga.

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete kupiti u DM Drogerijama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)