Zašto je cink ključan u borbi protiv virusa

Oslabljen imunitet je uobičajen i može se javiti iz mnogih razloga. U takvom slučaju su moguće česte upale i ponovljene infekcije, hronične infekcije, a ako je imunitet slab, oporavak od bolesti je duži i teži. Na pad imuniteta mogu uticati pušenje, hronične bolesti, iscrpljenost i nedovoljno spavanje, fizički i mentalni stres, loša ishrana i nedovoljna fizička aktivnost, kao i brojni drugi uzroci. Da biste prirodno ojačali imunitet, najbolje je započeti povećanjem nivoa cinka u telu.

Ovo je doba godine kada su česte prehlade i razne virusne infekcije i prevencija igra važnu ulogu kada je imunitet u pitanju. Snažan i otporan imuni sistem štiti od infekcija, ali i od mogućih komplikacija.

Pored zdrave ishrane, fizičke aktivnosti na svežem vazduhu i izbegavanja stresa kao osnova dobrog zdravlja, postoje i dodaci ishrani, koji dokazano pomažu imunom sistemu i smanjuju umor i simptome prehlade.

Dr.Viton Cink Direct – Vitamin C + Vitamin D3 je uravnotežena kombinacija minerala cinka i vitamina C i D3 koja zadovoljava dnevne potrebe tela za jačanje imuniteta i odbranu od virusnih infekcija.

Pravovremeni i preventivni unos Dr. Viton Cink Direct – Vitamin C + Vitamin D3 je prirodan način za poboljšanje opšteg zdravlja, ali istovremeno za jačanje, održavanje i pripremu imunog sistema kao zaštitnog zida protiv bolesti.

Ova trostruka kombinacija smatra se ključnim pokretačem pravilnog imunog odgovora tela na bilo kog spoljašnjeg neprijatelja i sa pravom se naziva „dnevnom dozom imuniteta“.

CINK je neophodan element u tragovima koji je, pre svega, ključan za optimalno funkcionisanje imunog sistema i zarastanje rana.

Njegovo sprečavanje i skraćivanje trajanja prehlade potkrepljeno je brojnim dokazima. Studija (meta-analiza) iz 2011. godine pokazala je da unos najmanje 10 mg cinka dnevno smanjuje trajanje prehlade za čak 12-48%. Rezultati 13 dvostruko slepih i placebo kontrolisanih studija pružaju dokaze o:

  • Smanjenju simptoma prehlade uz dodatnu primenu cinka
  • Smanjenoj učestalosti prehlade kod dece kada se koristi cink
  • Značaju prevencije – svakodnevna upotreba cinka

Veruje se da je u prevenciji prehlade i drugih virusnih infekcija presudna kombinacija cinka sa vitaminima C i D koji se dopunjuju i zajednički stimulišu imuni sistem da bolje funkcioniše.

Dokazano je da vitamin C ima protivupalni odgovor na procese u telu i zdravstveni je oslonac kada nas ugrožavaju virusi i bakterije.

Suplementacija cinkom uz Dr.Viton Cink Direct – Vitamin C + Vitamin D3 smanjuje prisustvo inflamatornih ćelija koje su, zapravo, posrednici između različitih delova imunog sistema. Dakle, cink indirektno pomaže u smanjenju štetnih efekata virusa – jer je koristan za smanjenje prekomernog upalnog odgovora tela na viruse.

Cink sadržan u Dr.Viton Cink Direct – Vitamin C + Vitamin D3 pomaže u borbi protiv virusnih infekcija gornjih disajnih puteva blokirajući enzim rinovirus – jedan od najčešćih uzroka prehlade, sprečavajući tako njegovo razmnožavanje i širenje organizmom. Pored ovog direktnog dejstva na virus, cink je sastavni deo telesnih procesa koji učestvuju u odbrani tela od „mikro-napadača“, pa je važan deo zdravog imuniteta, kako kod odraslih tako i kod dece.

? Dr. Viton – Zinc Direct možete poručiti onlajn:
? Dr. Viton – Zinc Direct se može kupiti u Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
☎ Ili na telefonski broj: 018 576 120
⏰ Svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 časova
? Dostava na kućnu adresu brzom poštom