Za sve one koji imaju problema sa srcem i kardiovaskularnim sistemom, rešenje je Dr Viton Alizin

Beli luk ili fermentisani beli luk je možda najpopularniji dodatak ishrani u ovom trenutku, ali da li ste znali da je njegov najvažniji pozitivan efekat na kardiovaskularni system?

Redovna upotreba belog luka, obično u obliku dodataka ishtrani, štiti srce i krvne sudove i održava ih zdravim.

Fermentisani beli luk je proizvod dobijen od svežeg belog luka (Allium sativum L.) koji je podvrgnut procesu fermentacije koja se odvija na kontrolisanoj i visokoj temperaturi (60–90°C) i visokoj vlažnosti (80–90%).

Tokom ovog procesa nestaje neprijatan miris belog luka, ali istovremeno se značajno povećava nivo antioksidanasa i drugih lekovitih sastojaka.

Zbog promena u sastavu koje se javljaju tokom fermentacije, ovaj beli luk crne boje ima mnogo snažnije dejstvo od belog luka što se pokazalo kroz mnoge naučne studije.

Beli luk blagotvorno deluje na zdravlje kardiovaskularnog sistema, tako što:

  • Štiti srce
  • Smanjuje nivo homocisteina
  • Reguliše masnoće u krvi
  • Podiže dobar HDL i smanjuje loš LDL holesterol
  • Smanjuje visok krvni pritisak
  • Poboljšava cirkulaciju
  • Štiti od oksidativnih oštećenja

Homocistein je aminokiselina koja je normalno prisutna u ljudskom telu, ali kada njegov nivo poraste iznad normalnog, povećava se i rizik od srčanih bolesti. Istovremeno, arterije trpe i povećava se rizik od stvaranja krvnih ugrušaka. Beli luk ima dokazanu sposobnost da snižava nivo homocisteina i tako štiti ne samo srce već i čitav kardiovaskularni sistem.

Beli luk reguliše masnoće u krvi, njegova redovna upotreba dovodi do postizanja optimalnog nivoa holesterola.

U Koreji je 12-nedeljna studija otkrila da fermentisani beli luk nije imao samo sposobnost da snižava loš i povećava dobar holesterol, već i da snizi lipoprotein B, a tako se smanjuje i rizik od srčanih bolesti.

Naučne studije su pokazale da fermentisani beli luk uspešno snižava visoki krvni pritisak i da može sniziti sistolni krvni pritisak do 10 mmHg, a dijastolni krvni pritisak do 8 mmHg!

Ovaj efekat je rezultat prisustva polisulfida koji povećavaju proizvodnju vodonik-sulfida i povećavaju regulaciju endotelnog azotnog oksida, što dovodi do opuštanja glatkih mišićnih ćelija, širenja krvnih sudova i uspešnog smanjenja povišenog krvnog pritiska.

Ako imate problema sa cirkulacijom, beli luk vam može pomoći, jer stimuliše krvne sudove i poboljšava cirkulaciju!

Pošto sprečava zgrušavanje krvi zlatno pravilo je da bilo koji dodatak belog luka ne treba uzimati dve nedelje pre ili posle operacije, a ljudi koji imaju problema sa zgrušavanjem krvi pre upotrebe treba da se obrate lekaru.

Zbog povećanog nivoa antioksidanasa, beli luk ima sposobnost da neutrališe slobodne radikale i uspešno štiti ćelije od oksidativnog oštećenja.

Oksidativni stres koji naše telo svakodnevno trpi kao rezultat savremenog načina života uzrok je većini bolesti, uključujući i kardiovaskularne bolesti.

Dr. Viton Alizin je jedinstveni dodatak ishrani koji sadrži fermentisani beli luk, sa jačim lekovitim efektom od svežeg belog luka, bez neprijatnog mirisa i vrlo jednostavan za upotrebu!

Ako želite da svi vaši kardiovaskularni zdravstveni problemi ostanu prošlost, počnite da koristite Dr. Viton Alizin odmah!

? Dr. Viton – Alizin možete poručiti onlajn:
? Dr. Viton – Alizin se može kupiti u Lilly drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
☎ Ili na telefonski broj: 018 576 120
⏰ Svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 časova
? Dostava na kućnu adresu brzom poštom