Uživajte u životu bez bolova u zglobovima

Ljudi koji su svakodnevno fizički aktivni i redovno vežbaju dobro su upoznati sa bolovima koji se ponekad javljaju u zglobovima. Najčešće se javlja u kolenima, kukovima ili laktovima i može biti prilično zastrašujuće za „žrtve“.

Poreklo boli obično je povezano sa prekomernim opterećenjem i rabljenjem zgloba, ali to može uplašiti rekreativce da se događa nešto “zastrašujuće“ pa prestaju sa aktivnostima ili ne žele da idu na pregled.

Suočen s takvim pritužbama vrlo često, konstatujem da svako ko je redovan u rekreativnom treningu mora imati minimalno znanje o strukturnim osobinama zglobova i kako može pružiti osnovnu samopomoć.

I naravno, dobro je biti informisan o tome kako se zaštititi ili negovati zglobove, posebno kolena. Zglobovi su anatomsko mesto gde se spajaju dve kosti. Hrskavica je napravljena od kolagena i sprečava da trenje oštećuje kosti.

Drugi važan sastojak koji ima zaštitnu ulogu i hrani zglobove je sinovijalna tečnost. Jasno je da kada su zglobovi izloženi većem fizičkom naporu i kontinuirano tokom dužeg perioda, osnovne komponente hrskavice se troše i uzrokuju bol.

Ako nije patološko degenerativno stanje, adekvatni dodaci mogu umanjiti i eliminisati bol, tačnije jednostavnim „podmazivanjem“ možete nastaviti sa omiljenom rekreacijom. Kada su u pitanju suplementi za zglobove,trebalo bi znati da to nisu lekovi koji se uzimaju isključivo na preporuku ljekara, već mogu biti klasifikovani kao dodaci prehrani i na tržištu se mogu kupiti bez recepta.

Postoje različiti preparati pod različitim trgovačkim imenima, a osnovni sastojci koje treba da sadrže su glukozamin, kondroin sulfat i metilsulfonilmetan. Ova jedinjenja ne unosimo putem hrane, kao što je to slučaj sa vitaminima i mineralima i zato je potrebno nadopuniti ih odgovarajućim dodacima.

Postoji spas za vaše probleme sa zglobovima – ime mu je MOVENS

Šta je “MOVENS”?
“MOVENS” je najnovija formula koja će vas jednom i zauvek osloboditi od bolova i ukočenosti jednom za svagda … Ova moćna kombinacija će vam olakšati život i bićete ponovo u mogućnosti da se lako krećete …

Kako deluje?

“MOVENS” deluje na 6 načina:

  • Hrani i obnovljava zglobove
  • Smanjuje otok i upale
  • Uvećava elastičnost zglobova, tetiva i ligamenata
  • Olakšava kretanje i čini vas pokretljivijim
  • Podmazuje zglobove i hrskavicu
  • Štiti zglobove i kosti od povreda

Dr. Viton – Movens možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/movens/

Dr. Viton – Movens možete kupiti u apotekama: Lilly i Dr.Max apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)