Učinite trening zanimljivijim

Predstavljamo vam nekoliko načina koji će vam pomoći da vaš trening učinite zanimljivijim i da se rešite monotone i dosadne rutine koju svakodnevno radite…

Svi koji treniraju znaju da je monotonost treninga definitivno najgora stvar koja se može desiti. To je onaj trenutak kada ste toliko vremena proveli u teretani da su vam sve vežbe dosadile. Ovo se najčešće dešava jer većina voli da prati isti ritual, tj. istu rutinu treniranja. Posle dužeg vremenskog perioda i treniranja, ova rutina zna da dosadi i da tako stvori dosadu, a to može biti glavni razlog odustajanja i odlaska iz teretane.

Evo šta treba da radite ako dođe do toga:

1. Radite vežbe koje nikada niste radili

Ako želite da razbijete monotoniju, onda su nove vežbe najbolje rešenje. Na ovaj način ćete promeniti monotonu rutinu i malo osvežiti svoj trening, pa će vam ponovo sve biti zanimljivo i interesantno. Nove vežbe će takođe iznenaditi vaše mišiće i dovesti do boljeg razvoja i rasta.

2.Okrenite svoj trening naopako

Ovo je takođe vrlo dobar način da razbijete monotoniju. Slično je kao puštanje pesama na vašem MP3 plejeru. Kada slušate pesme istim redosledom one postanu dosadne, ali ako ih pustite odpozadi, to je sasvim druga plejlista. Tako je i sa vežbama. Vežbe koje ste nekada radili na kraju, sada radite na početku treninga i verovatno će vam biti mnogo lakše.

3. Povedite društvo

Ako već nemate prijatelje u teretani ili drugove koji sa vama zajedno treniraju, probajte da ih nađete i naterate da pođu sa vama. Svima je trening u grupi mnogo lakši nego solo trening. Ovako ćete moći da komentarišete o napretku i da se međusobno savetujete.

4. Napravite kratku pauzu

Ako ste strastveni sportista, verovatno ne želite da pravite pauzu, ali kao i za sve i za teretanu je potreban odmor. Dan ili dva pauze će vam pomoći da očistite glavu i da odmorite telo od vežbi i da povratite želju za teretanom.

5. Promenite tip treninga

Ako vam ništa ne pomaže i još uvek osećate snažan osećaj dosade i monotonosti, onda morate promeniti tip treninga. Dakle ako ste bili u teretani, izađite napolje i forsirajte kardio vežbe i Bodyweight vežbe koje možete raditi u parkovima. Ovako ćete definitivno razbiti monotoniju, jer ćete promeniti vrstu treninga. Za nekoliko dana vratite se normalnom režimu treninga i biće sve kako treba.