Sa samo jednom vežbom na dan do ovakve zadnjice

Donosimo samo jednu vežbu čiji su rezultati itekako vidljivi.

Dobro su nam poznati izgovori koje većina nas koristi da bismo izbegli odlazak u teretanu. Ipak, adekvatna zamena za način života koji podrazumeva malo kretanja je vežbanje kod kuće.rteryer

Lakše reći nego učiniti, ali uz pomoć popularnog rekvizita, pilates lopte, lako sebi možete priuštiti ciljano vežbanje koje će učvrstiti vašu guzu, ali i mnogo važnije mišiće karlice.

Ova jednostavna vežba s pilates loptom na vašem telu ostavlja trenutni učinak i dok samo jednostavno podižete i spuštate telo svi mišići zadnjice i donjeg dela leđa su u pogonu čime istovremeno jačate snagu i izdržljivost.

Prvi korak

Lezite na ravnu i tvrdu površinu tako da ramena ne pomerate sa tla, a noge držite ravno istegnute na lopti ne savijajući kolena.vezba-123

Drugi korak

Stisnite mišiće zadnjice i podignite se od tla oslanjajući se nogama na lopti s rukama ispruženim uz telo. Osetićete napetost u donjem delu leđa pri čemu će i vaši trbušni mišići odraditi svoj deo posla. Zadržite položaj 10 do 15 sekundi.

Treći korak

Zadržite zadnjicu podignutom, a zatim savijte kolena i primaknite loptu prema sebi sve dok vam stopala ne budu celom površinom na lopti.

Nakon ovoga istegnite noge i vratite se u početni položaj, a vežbu  ponovite u serijama do pet puta. Lako, zar ne?