Najbolji dani za seks

Želju za seksom određuju hormoni, pa tako žene tokom mesečnog ciklusa prolaze kroz faze u kojima imaju potpuno suprotna seksualna raspoloženja.

Tokom mesečnog ciklusa žene prolaze kroz faze u kojima imaju potpuno suprotna seksualna raspoloženja. Velikom broju žena ove nagle promene smetaju, ali ih one ne znaju kontrolisati i uskladiti se sa potrebama svog tela.

1–5. dan ciklusa

Početak menstrualnog ciklusa je faza u kojoj nema razdražljivosti, nadutosti i osećaja težine. Ta faza nastaje jer se nivo hormona estrogena povećava. Ukoliko imate bolnu menstruaciju, uživajte u strasnim dodirima, jer seks može umiriti bol. Tokom orgazma oslobađa se endorfin (hormon sreće) i koji je i prirodni opijat, te umiruje bolove.

6–8. dan ciklusa

Idealan period za eksperimente u krevetu, jer je vaše samopouzdanje opet na vrhuncu. U ovom periodu nadoknadite sve što ste se propustili u vreme menstruacije.

9–14. dan ciklusa

U ovom periodu se vaše telo priprema za ovulaciju i ovulira. Estrogen doseže vrhunac, a vi se osećate kao prava zavodnica. Žene se u ovom periodu osećaju zanosno i seksi, češće oblače uske haljine i majice s dekolteom. Na temelju svega toga možemo zaključiti da su ovo idealni dani za vođenje ljubavi. Za koju god pozu se odlučili, doživećete vrhunac, jer je vagina u ovom periodu izrazito osetljiva.

15–19. dan ciklusa

Ovo je period kada nećete biti toliko raspoloženi za seks, ali to je sasvim normalno. Razina estrogena značajno pada i to utiče na vaše raspoloženje. U ovom periodu će vam najviše goditi da se mazite sa partnerom. S obzirom da se u ovom periodu osećate umorno, odaberete neku jednostavnu pozu i sve prepustite partneru.

20–28. dan ciklusa

Ovo je najnepovoljniji period za ženu, jer je tada izrazito razdražljiva i depresivna. Razina estrogena je izrazito niska. Kada uđete u ovaj period, godit će vam tople i mirisne kupke, a u krevetu će vam najviše goditi da vas partner oralno zadovolji.