Moć je u prirodi – fermentisani beli luk najbolji prijatelj u borbi protiv dijabetesa!

Sveži beli luk i fermentisani beli luk pozitivno utiču na regulaciju šećera u krvi i zato se preporučuje redovno uključivanje u ishranu dijabetičara.

Povišeni šećer u krvi, u slučaju dijabetesa, povećava oksidativni stres stvaranjem slobodnih radikala, a pokazalo se da se primenom antioksidativnih hranljivih sastojaka i fitohemikalija smanjuje rizik od dijabetičkih komplikacija.

Nekoliko naučnih studija pokazalo je da beli luk ne samo da smanjuje nivo šećera u krvi, već ima i snažno antioksidativno dejstvo.

Rezultati su pokazali da fermentisani beli luk ima neuporedivo veći antioksidativni kapacitet od svežeg, i bio bi sjajan dodatak ishrani bilo koje osobe sa dijabetesom!

Dijabetes tipa 2 karakteriše visok nivo šećera u krvi, obično kao rezultat nedostatka u sekreciji insulina, delovanju insulina ili oboje.

Nekontrolisani dijabetes dovodi do dijabetičkih komplikacija, poput kardiovaskularnih bolesti, nefropatije, neuropatije i retinopatije. Takve komplikacije ne samo da narušavaju kvalitet života dijabetičara, već mogu dovesti i do smrti, pa ih je neophodno sprečiti ili lečiti.

Zahvaljujući brendu Dr. Viton, koji je svoj proizvodni program obogatio još jednim prirodnim dijetetskim dodatkom, poznatim kao Dr. Viton Alizin, fermentisani beli luk sada je dostupan u našoj zemlji!

Dr. Viton Alizin, dolazi u pakovanju od 30 kapsula mekog gela, koje su jednostavne za upotrebu i nemaju neprijatan miris i ukus!

Crni ili fermentisani beli luk je proizvod dobijen od svežeg belog luka (Allium sativum L.) koji je podvrgnut procesu fermentacije koja se odvija na kontrolisanoj i visokoj temperaturi (60–90 °C) i velikom procentu vlažnosti vazduha (80 –90%). Tokom ovog procesa nestaje neprijatan miris belog luka, ali istovremeno se značajno povećava nivo antioksidanasa i drugih lekovitih sastojaka.

 

Bioaktivni sastojci prisutni u fermentisanom belom luku – Dr. Viton Alizin:

  • Normalizuju nivo šećera u krvi
  • Povećavaju osetljivost na insulin
  • Doprinose normalnoj funkciji imunog sistema
  • Smanjuju prekomernu težinu
  • Pomažu u smanjenju osećaja teških nogu i za dobru cirkulaciju
  • Imaju snažno antioksidativno dejstvo
  • Smanjuju komplikacije dijabetesa

Redovna upotreba fermentisanog belog luka je odličan način za sprečavanje komplikacija dijabetesa!

Ne treba previše brinuti, isprobajte Dr. Viton Alizin odmah!

 

? Dr. Viton – Alizin možete poručiti onlajn:
? Dr. Viton – Alizin se može kupiti u Lilly drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
☎ Ili na telefonski broj: 018 576 120
⏰ Svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 časova
? Dostava na kućnu adresu brzom poštom