Sveži beli luk i fermentisani beli luk pozitivno utiču na regulaciju šećera u krvi i zato se preporučuje redovno uključivanje u ishranu dijabetičara.
Povišeni šećer u krvi, u slučaju dijabetesa, povećava oksidativni stres stvaranjem slobodnih radikala, a pokazalo se da se primenom antioksidativnih hranljivih sastojaka i fitohemikalija smanjuje rizik od dijabetičkih komplikacija.
Nekoliko naučnih studija pokazalo je da beli luk ne samo da smanjuje nivo šećera u krvi, već ima i snažno antioksidativno dejstvo.
Rezultati su pokazali da fermentisani beli luk ima neuporedivo veći antioksidativni kapacitet od svežeg, i bio bi sjajan dodatak ishrani bilo koje osobe sa dijabetesom!
Dijabetes tipa 2 karakteriše visok nivo šećera u krvi, obično kao rezultat nedostatka u sekreciji insulina, delovanju insulina ili oboje.
Nekontrolisani dijabetes dovodi do dijabetičkih komplikacija, poput kardiovaskularnih bolesti, nefropatije, neuropatije i retinopatije. Takve komplikacije ne samo da narušavaju kvalitet života dijabetičara, već mogu dovesti i do smrti, pa ih je neophodno sprečiti ili lečiti.
Zahvaljujući brendu Dr. Viton, koji je svoj proizvodni program obogatio još jednim prirodnim dijetetskim dodatkom, poznatim kao Dr. Viton Alizin, fermentisani beli luk sada je dostupan u našoj zemlji!
Dr. Viton Alizin, dolazi u pakovanju od 30 kapsula mekog gela, koje su jednostavne za upotrebu i nemaju neprijatan miris i ukus!
Crni ili fermentisani beli luk je proizvod dobijen od svežeg belog luka (Allium sativum L.) koji je podvrgnut procesu fermentacije koja se odvija na kontrolisanoj i visokoj temperaturi (60–90 °C) i velikom procentu vlažnosti vazduha (80 –90%). Tokom ovog procesa nestaje neprijatan miris belog luka, ali istovremeno se značajno povećava nivo antioksidanasa i drugih lekovitih sastojaka.
Bioaktivni sastojci prisutni u fermentisanom belom luku – Dr. Viton Alizin:
- Normalizuju nivo šećera u krvi
- Povećavaju osetljivost na insulin
- Doprinose normalnoj funkciji imunog sistema
- Smanjuju prekomernu težinu
- Pomažu u smanjenju osećaja teških nogu i za dobru cirkulaciju
- Imaju snažno antioksidativno dejstvo
- Smanjuju komplikacije dijabetesa
Redovna upotreba fermentisanog belog luka je odličan način za sprečavanje komplikacija dijabetesa!
Ne treba previše brinuti, isprobajte Dr. Viton Alizin odmah!



