Lazanje sa mesom

Sastojci

  • 400 grama mlevenog mesa
  • 300 grama kačkavalja
  • kore za lazanje
  • 1 litar mleka
  • ulje
  • puter
  • brašno
  • kečap
  • vegeta, origano, bosiljak

    Način pripreme

    U tiganju sa malo ulja izdinstati mleveno meso i dodativegetu, origano i bosiljak po ukusu.

    Bešamel sos: u šerpu sipati ulje da prekrije dno i kašikuputera. Kada se masa od ulja i putera sjedini, sklonitisa ringle i dodati brašno da bi pokupilomasnoću. Preliti mlekom i vratiti na ringlu, pa mešatižicom dok se ne zgusne. Začiniti vegetom, bosiljkom i origanom po ukusu.

    Ređanje: u pleh staviti prvi red kora, zatim premazati koru bešamel sosom samo toliko da prekrije koru, stavitimleveno meso (kao na pitu), izrendati kačkavalj i preko mestimično staviti kečap i novu koru. Ređati dok ima kora i fila. Na poslednju koru staviti bešamel sos i rendani kačkavalj, pa peći u prethodnozagrejanoj rerni oko 40 minuta, tj. dok ne porumeni i neuhvati koru. Izvaditi iz rerne čim seispeče da se ne bi osušilo. Iseći na kocke i poslužiti.