Krompir salata na nemački način

Potrebno: 500gr oljuštenog krompira isečenog na kockice, 4 šnita slanine isečene na kockice, 1 manji crni luk, isečen na kockice, 60ml alkoholnog sirćeta, 30ml vode, 40gr šećera, so, mleveni biber, malo iseckanog svežeg peršuna

Stavite krompir u lonac, i nalijte sa dovoljno vode da pokrije. Pustite da provri, a zatim kuvajte oko 10 minuta, sve dok vrh viljuške ne prolazi lako kroz krompir. Ocedite i ostavite da se ohladi. Staviti slaninu u veći, dublji tiganj. Pržiti sve dok ne dobije zlatnu boju, uz okretanje prema potrebi. Tako spremljenu slaninu, izvadite iz tiganja i stavite na stranu. Dodajte luk u isti tiganj u kome ste pržili slaninu, i pržite dok ne požuti. Dodajte sirće, vodu, šećer, so i biber u tiganj. Pustite da provri, a zatim dodajte krompir i peršun i polovinu ispržene slanine. Pustite da se smesa dobro ugreje, a zatim preručite na tanjir za serviranje. Ukrasite ostatkom slanine i služite dok je vruće.