Koliko je soli previše za visok pritisak?

Ne negiraj da je tvoj omiljen začin so, obzirom da nijedno jelo ne može da prodje bez njega. Ali tu se ne završava priča, produžavaš unos soli kada jedeš čips i druge grickalice, pa čak i kolače iz marketa. Preradjena hrana sadrži puno soli iako je tvoji receptori za ukus ne prepoznaju.

Preporuke kažu da je potrebno uneti 2 300 mg natrijuma dnevno, što je otprilike jedna kašičica, mada bi bilo idealno da unos soli ograničimo na 1 500 mg. Ali, realno ti uneseš više od 3 400 mg.

Zašto uopšte razgovaramo o ovoj temi? Verovali ili ne, ovo je glavni razlog za povišen krvni pritisak, stanje sa kojim se suočava milijarda ljudi na planeti, a do 2025 očekuje se rast za još pola milijarde.

Možda u ovom trenutku niste deo ove statistike, a možda i jeste a da toga niste svesni. Hipertenzija je prikriveno oboljenje koje ne manifestuje simptome sve dok ne uzrokuje srčani ili moždani udar. Ako si svestan da unosiš puno soli, a pritom ti otiču stopala, otežano dišeš i osećaš se premoreno, proveri svoj pritisak.

Kako bi sprečili pojavu visokog krvnog pristiska ili regulisali već povećan pritisak koji vam utiče na život, treba promeniti samo dve navike:

SMANJITI UNOS SOLI

POVEĆATI UNOS BELOG LUKA – bez opasnosti od jakog mirisa, da, i to je moguće!

Telu je potrebno vrlo malo soli, onoliko koliko dajemo deci kada treba da počnu da unose natrijum. So je važna za ravnotežu tečnosti u organizmu, pomaže nervima u prenosu impulsa, pomaže kontrakciji mišićima (uključujući i srčani mišić). Ali, kada se telo suočava sa prekomernim unosom soli, porast krvnog pritiska je neizbežan.

Dijetom baziranom na unos male količine  soli možete regulisati već postojeć povišen pritisak, ali samo ako ste dosledni i uporni kako biste izbegli potrebu odlaska kod lekara.

So je prirodni  sastojak i zdrav je u ograničenim dozama, ali iz prerađene hrane nemate kontrolu unosa soli u organizam. Zabunu prave i drugi tipovi soli kao što su morska, himalajska, košer, ali sve one imaju istu količinu natrijuma kao obična so.

Da biste smanjili unos soli, uvek birajte onu  koja je manje preradjena. A kako bi poboljšali ukus, dodajte začine u vidu belog luka u prahu ili sušenog povrća.

Sa druge strane medalje povišenog krvnog pritiska nalazi se beli luk, moćno čudo od koga svi beže osim vaših unutrašnjih organa. Ali, postoji  način kako da ga unesete u organizam a ljudima oko sebe ne uskratite svež vazduh.

Tu prednost će omogućiti Dr. Viton Alizin, suplement koji je baziran na fermentisanom belom luku, koji deluje duplo jače i efikasnije.

Beli luk ima svojstvo da smanji sistolni pritisak i do 10mmHg, a dijastolni i do 8 mmHg –vrednosti koje postižete i ciljanom terapijom za pritisak.

Beli luk sadrži polisulfide koji povećavaju proizvodnju vodonik-sulfida i povećavaju regulaciju endotelnog azotnog oksida, što dovodi do stalnog opuštanja glatkih mišićnih ćelija, širenje krvnih sudova, a samim tim i kontrole krvnog pritiska.

Beli luk sadrži i dovoljno sumpora da zadovolji potrebe tela, obzirom da istraživanja pokazuju da nedostatak sumpora pospešuje povećanje krvnog pritiska.

Korišćenjem Dr Viton Alizin imaćete pritisak u granicama normale!

? Dr. Viton – Alizin možete poručiti onlajn:
? Dr. Viton – Alizin se može kupiti u Lilly drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
☎ Ili na telefonski broj: 018 576 120
⏰ Svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 časova
? Dostava na kućnu adresu brzom poštom