Kifle sa cimetom

Prelepe kifle sa cimetom. Lagan obrok i odlične za večeru i doručak. Savršena kombinacija sa kafom i čajem. Uživajte u pripremi.

Sastojci:

500 ml mleka

150 g margarina

12 g suvog kvasca

120 g šećera

1 kašičica soli

1 kašičica sod bikarbona u prahu

850 g brašna

1 jaje

Za fil:

150 g oljuštenog badema

150 g šećera

100g margarina

8 kašičice cimeta

4 kašičice vode

Šećer u prahu  za posipanje

Način pripreme:

1. Zagrejte  mleko,  margarin, šećer, kvasac, so i sodu bikarbonu. Dobro promešajte.

2. Napravite šupalj krug od  brašna i sipajte zagrejanu smesu od kvasca.  Umesiti  testo meko. Ostavite da  naraste pola sata.

3. U blenderu izmešajte sve sastojke za punjenje .

4. Oklagijom razvucite testo u obliku  pravougaonika. Polovinu pravougaonika, premažite smesom od cimeta. Sklopite i pritisnite testo. Isecite na  trake, svaku traku namotajte  i oblikujte kifle. Ostavite da kifle narastu još 20 minuta .

5. Premažite kifle žumancetom i  po želji posuti šećerom. Pecite 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.

6. Kifle služiti vruće uz  kafu.