Prelepe kifle sa cimetom. Lagan obrok i odlične za večeru i doručak. Savršena kombinacija sa kafom i čajem. Uživajte u pripremi.
Sastojci:
500 ml mleka
150 g margarina
12 g suvog kvasca
120 g šećera
1 kašičica soli
1 kašičica sod bikarbona u prahu
850 g brašna
1 jaje
Za fil:
150 g oljuštenog badema
150 g šećera
100g margarina
8 kašičice cimeta
4 kašičice vode
Šećer u prahu za posipanje
Način pripreme:
1. Zagrejte mleko, margarin, šećer, kvasac, so i sodu bikarbonu. Dobro promešajte.
2. Napravite šupalj krug od brašna i sipajte zagrejanu smesu od kvasca. Umesiti testo meko. Ostavite da naraste pola sata.
3. U blenderu izmešajte sve sastojke za punjenje .
4. Oklagijom razvucite testo u obliku pravougaonika. Polovinu pravougaonika, premažite smesom od cimeta. Sklopite i pritisnite testo. Isecite na trake, svaku traku namotajte i oblikujte kifle. Ostavite da kifle narastu još 20 minuta .
5. Premažite kifle žumancetom i po želji posuti šećerom. Pecite 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.
6. Kifle služiti vruće uz kafu.