Kako održati kosti zdravim?

Brz tempo života, stalna briga o porodici i svakodnevne aktivnosti posle 40. godine života su izazov za sve. Ranije biste uspeli sve da završite ‘’dok trepnete’’, ali sada, čak i nakon uobičajenih aktivnosti osećate jak umor, bol u kostima i pulsiranje u nogama. Ponekad krivite vreme, ponekad stres ili samo kažete da vaše ruke i noge jednostavno ne žele da rade.

Međutim, iza ovog stanja krije se realan zdravstveni problem koji tiho i neprimetno pogađa kosti, slabi ih i postaje vidljiv tek nakon frakture ili prsnuća kostiju. Osteoporoza ili „bolest kostiju“ jedna je od pet najčešćih hroničnih bolesti, koja posebno pogađa žene i vodeći je uzrok invaliditeta kod nas i u Evropi.

Možete sprečiti i usporiti propadanje kostiju i njihovu poroznost i krhkost!

Dr. Viton K2 Komplex je vitaminsko-mineralna kombinacija sastojaka koji se međusobno dopunjavaju i pružaju maksimalnu iskoristljivost i benefite za telo. Dodatak vitamina D3, kao i kalcijuma, magnezijuma i cinka osiguravaju da sve kosti pravilno funkcionišu, štiteći ih od prevremenog starenja i iscrpljivanja.

Vitamin K2 je sinergijski povezan sa vitaminom D3 u telu i njihova uravnotežena kombinacija je ono što je telu potrebno.

Ovaj vitamin je teško uneti hranom, a veliki procenat ljudi ima manjak vitamina K2, što može dovesti do prevremenog starenja, kardiovaskularnih problema, deformacije kostiju i propadanja zuba.

Zajedno sa vitaminom D3 i kalcijumom, Dr. Viton K2 Komplex pomaže snabdevanje kostiju i zuba kalcijumom. Organizmu je potreban vitamin K2 da bi kalcijum stigao na pravo mesto, kao što su kosti i zubi. Brojne nove studije istražuju ovaj vitamin kao prevenciju za osteoporozu.

 

Vitamin K2 je neophodan za gustinu kostiju, za izgradnju jakih zuba i kostiju, da se arterije ne bi kalcifikovale, a pored toga, vitamin K2 usporava starenje kože i doprinosi ukupnom zdravlju.

Glavni razlog za pojavu osteoporoze je starenje, kao i nedovoljna količina polnih hormona, zbog čega se najčešće javlja u kasnom srednjem dobu, ali i u starosti.

Gustina kostiju se postepeno povećava do maksimalnog nivoa oko 30. godine života, nakon čega počinje postepeno da se smanjuje. Ako telo nije u stanju da reguliše sadržaj minerala i vitamina u kostima, gustina se smanjuje i kosti postaju krhke, što je znak osteoporoze. Prelomi uzrokovani osteoporozom često imaju loš ishod, ne samo zbog preloma, već i zbog toga što je povreda stres za telo, a oporavak tokom godina je duži i složeniji.

Vitamin K2 igra centralnu ulogu u metabolizmu kalcijuma – ključnog minerala koji se nalazi u kostima i zubima. Ovaj vitamin aktivira vezivanje kalcijuma kroz dva proteina koji pomažu u izgradnji i održavanju zdravlja kostiju.

Postoje značajni dokazi iz kontrolisanih studija da vitamin K2 može da poboljša zdravlje kostiju. Trogodišnja studija na 244 žene u postmenopauzi otkrila je da su one žene koje su uzimale dodatak vitamina K2 imale vrlo sporo opadanje mineralne gustine kostiju u poređenju sa ženama koje nisu uzimale takav dodatak. Sedam ovih studija, koje su proučavale prelome kostiju, otkrile su da vitamin K2 smanjuje prelome kičme za 60%, prelome kuka za 77% i sve ostale prelome za 81%.

Za zdrav koštani sistem neophodno je voditi računa o unosu adekvatnih količina vitamina i minerala. Na ovaj način se stvaraju zalihe za kasnije godine. Dakle, potrebno je tokom života uzimati dovoljnu količinu vitamina K2, kalcijuma, magnezijuma i vitamina D3 kako ne bismo ugrozili zdravlje svih kostiju.

U samo jednoj kapsuli Dr. Viton K2 Komplex nalazi se proverena kombinacija za zdrave, jake i izdržljive kosti.

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete kupiti u DM Drogerijama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)