Kako održati holesterol pod kontrolom

 

„Visok holesterol je opasan“, „Vodite računa o holesterolu“ … ovo su samo neki od saveta koje svakodnevno možete čuti od lekara. Ali šta je holesterol i zašto je važno uzeti u obzir njegove vrednosti?

U većini slučajeva, povišeni holesterol je „tihi“ problem koji obično ne uzrokuje nikakve simptome. Mnogi ne znaju da imaju visok holesterol dok ne razviju ozbiljne komplikacije, poput srčanog ili moždanog udara.

Povremena kontrola nivoa holesterola i triglicerida u krvi je oblik prevencije, ali definitivno je ključ u redovnoj nezi i održavanju normalnog nivoa ovih parametara.

Spirulina je dokazani prirodni sastojak Spirulina San Sebastian koji, ako se redovno konzumira, održava zdrav nivo holesterola, ali i triglicerida. Istovremeno sa Spirulinom San Sebastian poboljšaćete svoj metabolizam, prirodno ćete očistiti svoje telo i omogućićete jetri da radi pravilno i blagovremeno.

Brojne studije su ispitivale spirulinu kao pomoć u terapiji određenih bolesti i dokazano je da ona može pomoći u poboljšanju lipidnog profila povećanjem nivoa HDL (dobrog holesterola) i smanjenjem LDL (lošeg holesterola), ukupnog holesterola i triglicerida.

Redovna upotreba organske Spiruline San Sebastian održavaće nivo holesterola i triglicerida zdravim.

Pre svega, vašem telu je potreban holesterol i telo bez njega ne može da funkcioniše. To je vrsta lipida i jetra ga neprestano proizvodi. Od vitalnog je značaja za formiranje ćelijskih membrana, određenih hormona i vitamina D. Pošto se ne rastvara u vodi, ne može da putuje kroz krvotok i u tu svrhu vaša jetra proizvodi lipoproteine. Postoje dve glavne vrste lipoproteina: lipoprotein male gustine (LDL) i lipoprotein velike gustine (HDL).

Kada je holesterol visok i ne leči se, to može dovesti do nakupljanja plaka u arterijama. Vremenom to može suziti arterije i razvija se stanje poznato kao ateroskleroza koja ograničava protok krvi i povećava rizik od nastanka opasnih krvnih ugrušaka (tromba).

Ateroskleroza može rezultirati mnogim komplikacijama opasnim po život, kao što su:

  • Moždani udardar
  • Infarkt
  • Angina pektoris (bol u grudima)
  • Visok krvni pritisak
  • Bolest perifernih krvnih sudova
  • Hronična bolest bubrega

Održavajte nivo holesterola normalnim i zdravim pomoću Spiruline San Sebastian.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:

 https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)