Kako beli luk podržava zdravlje mozga?

Verovatno znate za zdravstvene prednosti belog luka, kao i njegov jak miris i ukus, ali da li ste čuli za beli luk crne boje?

Fermentisani beli luk je svež beli luk koji se menja u procesu koji se naziva maillardova reakcija. Tokom ovog postupka beli luk dobija izraženu crnu boju, menja teksturu i sam ukus, postaje mekši i slađi od običnog.

Jedan od glavnih razloga njegove popularnosti je taj što je bogat antioksidantima i ključnim hranljivim sastojcima koji mogu poboljšati vaše zdravlje i sprečiti ozbiljne zdravstvene probleme. Tako se fermentisani beli luk može pohvaliti većom koncentracijom hranljivih sastojaka, antioksidanata i drugih korisnih jedinjenja.

Upravo su ove veće koncentracije odgovorne za brojne zdravstvene benefite koje beli luk nudi, a među prvih pet je i zdravlje mozga.

Dr. Viton – Alizin kapsule sadrže fermentisani beli luk u prahu i pružaju dovoljnu količinu antioksidanata za funkcionisanje celog organizma.

Zahvaljujući visokom procentu antioksidanata ovakav beli luk može da pomogne u smanjenju upale u telu i spreči stanja poput Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Istovremeno, zbog svog izuzetnog nutritivnog sastava, doprinosi pravilnom funkcionisanju memorije i pomaže u zaštiti nervnog sistema, jer poboljšava kognitivne procese i sprečava upale nerava i neurotoksičnost, sprečavajući neurodegenerativne bolesti.

Dokazano je da beli luk sadrži antioksidativna jedinjenja, poput polifenola, alkaloida, flavonoida i cisteina dobijenih tokom procesa fermentacije svežeg belog luka, koji pomažu telu da neutrališe oštećenja ćelija izazvana slobodnim radikalima, sprečavajući prerano starenje i poboljšavajući zdravlje.

I što je najvažnije, uz svakodnevnu konzumaciju kapsula Dr. Viton – Alizin, nećete imati neprijatan zadah izazvan belim lukom pa ga možete koristiti u bilo kojoj prilici.

? Dr. Viton – Alizin možete poručiti onlajn:
? Dr. Viton – Alizin se može kupiti u Lilly drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
☎ Ili na telefonski broj: 018 576 120
⏰ Svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 časova
? Dostava na kućnu adresu brzom poštom