Fermentisani BELI LUK pomaže regulaciji šećera u krvi

Naučnici iz Velike Britanije su kroz nekoliko studija dokazali da ekstrakt belog luka pomaže u sprečavanju oštećenja očiju, bubrega i krvnih sudova koje se kod dijabetičara javljaju zbog visokog nivoa šećera u krvi.

Njihov zaključak se zasniva na činjenici da su se neki sastojci ekstrakta belog luka pokazali efikasnim u usporavanju rasta nivoa šećera u krvi.

Fermentacija u belom luku daje pet novih aminokiselina, koje zajedno sa tamnim pigmentima, zvanim melanoidi, daju znatno veći antioksidativni efekat.

Antioksidativni mehanizam i aktivnost belog luka pomažu u održavanju normalnog nivoa i stabilizacije šećera u krvi.

Beli luk sadrži polifenole, flavonoide i antocijanine koji blokiraju štetne efekte slobodnih radikala povezanih sa nizom komplikacija kod pacijenata sa dijabetesom. Istovremeno, nivo holesterola je često povećan kod dijabetičara, a beli luk pokazuje pozitivan efekat i na tom polju.

Utvrđeno je da ekstrakt belog luka smanjuje nakupljanje masti u jetri, što je karakteristično za gojaznost, metabolički sindrom i dijabetes tipa 2, ali takođe značajno smanjuje stvaranje masnog tkiva.

Visoke koncentracije antioksidanata pomažu u sprečavanju komplikacija povezanih sa dijabetesom. Smanjenje visokog nivoa šećera u krvi važno je u sprečavanju ozbiljnih zdravstvenih problema.

? Dr. Viton – Alizin možete poručiti onlajn:
? Dr. Viton – Alizin se može kupiti u Lilly drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
☎ Ili na telefonski broj: 018 576 120
⏰ Svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 časova
? Dostava na kućnu adresu brzom poštom