Bolest poznata kao tihi ubica – bolje sprečiti nego izlečiti!

Visok krvni pritisak ili hipertenzija pogađa sve više ljudi iz dana u dan. Dok su u prošlosti problemi sa krvnim pritiskom bili rezervisani za starije osobe, danas se visok krvni pritisak sve više otkriva kod mladih.

Ovo nas ne iznenađuje, znajući da na vrednost krvnog pritiska u velikoj meri utiče sam način života.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Nezdrava ishrana, nedovoljno sna, smanjena fizička aktivnost, povećani nivo stresa … svi ovi faktori negativno utiču na vaše zdravlje i mogu dovesti do razvoja hipertenzije.

Hipertenzija je poznata i kao „tihi ubica“, jer se simptomi obično počinju osećati tek kada je bolest u poodmakloj fazi, i zato je važno proveravati krvni pritisak.

Ako sumnjate da imate problema sa krvnim pritiskom ili neko u vašoj porodici već pati od hipertenzije, preporučuje se redovno praćenje njegovih vrednosti.

U lekarskoj ordinaciji, apoteci ili kod kuće važno je kontrolisati stanje jer posledice nekontrolisane hipertenzije često mogu biti opasne po život.

Početni simptomi se pojavljuju kao uobičajena glavobolja, koja može da pređe u hroničnu, osećaj umora, vrtoglavice, krvarenja iz nosa, ali ako su vrednosti krvnog pritiska duže vreme izvan normalnih vrednosti  i ništa se ne preduzme, može čak doći do srčanog ili moždanog udara.

Međutim, ako se redovnim merenjem pritiska utvrdi da je vrednost iznad normalne čak i ako nema simptoma, neophodno je odmah preduzeti mere za smanjenje pritiska i njegovog vraćanja u dozvoljeni opseg.

Prvo što treba uraditi je hitna promena načina života, eliminisanje slane hrane, šećera, delikatesa i konzervirane hrane, a povećanje unosa svežeg voća i povrća.

Uvedite redovnu fizičku aktivnost i smanjite gojenje.

Pronađite efikasan način za smanjenje i kontrolu nivoa stresa jer je dokazano da može u velikoj meri povećati krvni pritisak.

Ako ove metode ne deluju dodaju se dijetetski suplementi, a ako to ne pomogne onda je svakako potrebno konsultovati lekara da biste počeli da koristite neke od lekova za smanjenje visokog krvnog pritiska.

Stručnjaci su jednoglasni i nema sumnje da je najvažniji korak u borbi protiv hipertenzije njeno rano i pravovremeno otkrivanje!

AURON TMB 1117 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/tmb1117/

AURON TMB 1117 se može kupiti u Lilly drogerijama, Maxmedia i WinWin prodavnicama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)