BELI LUK: Samo uravnoteženim imunitetom možemo da se borimo protiv bolesti

Lekovita svojstva belog luka bila su poznata već u davnim vremenima.

Prva korist je što jača celokupan imunološki sistem i pomaže u borbi protiv bakterija i virusa, a koristan je i u prevenciji malignih bolesti. Visok procenat antioksidanasa koje sadrži utiče na funkcionisanje imunološkog sistema, stimuliše ga na pravilan rad i uravnotežuje da pravovremeno deluje na viruse, bakterije i toksine koji nas napadaju.

Antibakterijska, antivirusna, antiinflamatorna i antiparazitska svojstva čine beli luk jedinstvenim zaštitnikom imuniteta.

ZAŠTO IMUNITET SLABI ZIMI?

Zimi naše telo troši više energije, pa je pad imuniteta češći. Istovremeno, smanjuju se rezerve vitamina i minerala u organizmu zbog monotone ishrane tokom zime, što dodatno rezultira slabljenjem imunološkog sistema.

Postoji još jedan važan faktor povezan sa hladnim vremenom i imunološkim sistemom: zagrevanje. Boravak, naročito spavanje, u zagrejanoj sobi slabi imuni sistem. Temperatura u spavaćoj sobi treba da bude niža od temperature u sobi u kojoj boravite tokom dana.

ZAŠTO JE VAŽAN BALANS IMUNITETA

Zdrav i uravnotežen imunološki sistem stvara jedan od osnovnih preduslova za naše zdravlje. Oslabljena aktivnost imunog sistema dovodi do veće podložnosti infekcijama, a u nekim okolnostima i malignim bolestima. Nasuprot tome, hiperaktivnost imunog sistema znači predispoziciju za alergije i pojavu autoimunih bolesti kada telo reaguje na sopstvene antigene.

Mnogo je faktora koji mogu oslabiti ili poremetiti ravnotežu imunološkog sistema: hronične bolesti, dugotrajna upotreba antibiotika, nepravilan san, nervoza, naporan fizički i mentalni rad.

Funkcionisanju imunološkog sistema takođe značajno šteti zagađenje vazduha.

PREDNOSTI BELOG LUKA:

Pomaže u smanjenju lošeg holesterola

Pomaže regulaciji visokog krvnog pritiska

Pomaže kod prehlade i gripa

Povoljno deluje kod alergija i na regeneraciju ćelija

Povoljno utiče na cirkulaciju

Pomaže u borbi protiv dijabetesa

Sadrži kalcijum, magnezijum, selen, fosfor, vitamin C i B

? Dr. Viton – Alizin možete poručiti onlajn:
? Dr. Viton – Alizin se može kupiti u Lilly drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
☎ Ili na telefonski broj: 018 576 120
⏰ Svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 časova
? Dostava na kućnu adresu brzom poštom