ARTIČOKA – biljka koja čisti organizam

Artičoka sadrži vitamine B grupe, kao i vitamine C i K, a od minerala kalcijum, gvožđe, kalijum, magnezijum i fosfor.

Ova  mediteranska biljka pravi je zaštitnik zdravlja vaše jetre, a time i celog organizma. Njeni povoljni efekti na zdravlje ljudi su rezultat visoke koncentracije biljnih jedinjenja.

Artičoka se preporučuje kao pomoć ljudima koji imaju probavne probleme. Deluje na čitav digestivni sistem – zahvaljujući obilju vlakana podstiče rad creva i sprečava zatvor. Doprinosi rastu dobrih bakterija u crevima i smanjuje nadimanje i mučninu.

NUTRIJENTI U ARTIČOKI

Pored biljnih supstanci cinarina i silimarina artičoka sadrži i moćne antioksidante kao što su beta-karoten, lutein, kvercetin i rutin. Ove supstance deluju protivupalno i štite telo od raznih degenerativnih i hroničnih bolesti.

Poznato je da artičoka pomaže detoksikaciji jetre od toksina i doprinosi njenoj regeneraciji. Stimuliše proizvodnju žuči, koja je važna za varenje masne hrane, i apsorpciju masti i smanjuje nivo lipida u krvi.

Ekstrakt artičoke sadrži veću koncentraciju korisnih lekovitih supstanci od same biljke.

Proizvodnja žuči je veoma važna za celokupno zdravlje jetre jer igra ulogu u čišćenju jetre i celog organizma od toksina. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Sevilji pokazalo je da ekstrakt artičoke snažno stimuliše proizvodnju žuči. Artičoka ima i diuretička svojstva, što znači da podstiče mokrenje i na taj način doprinosi eliminisanju nepotrebnih materija.

FUNKCIJA SISTEMA ZA VARENJE

Artičoka štiti jetru od oštećenja koja mogu da nastanu delovanjem toksina. Ublažava negativne efekte konzumiranja alkohola, prerađene hrane i drugih toksina koji dolaze u jetru i opterećuju je.

Nature Essential – Artičoka možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/nature-essential-articoka/

Nature Essential – Artičoka možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)