ARTIČOKA – biljka koja čisti organizam

Artičoka sadrži vitamine B grupe, kao i vitamine C i K, a od minerala kalcijum, gvožđe, kalijum, magnezijum i fosfor.

Ova  mediteranska biljka pravi je zaštitnik zdravlja vaše jetre, a time i celog organizma. Njeni povoljni efekti na zdravlje ljudi su rezultat visoke koncentracije biljnih jedinjenja.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Artičoka se preporučuje kao pomoć ljudima koji imaju probavne probleme. Deluje na čitav digestivni sistem – zahvaljujući obilju vlakana podstiče rad creva i sprečava zatvor. Doprinosi rastu dobrih bakterija u crevima i smanjuje nadimanje i mučninu.

NUTRIJENTI U ARTIČOKI

Pored biljnih supstanci cinarina i silimarina artičoka sadrži i moćne antioksidante kao što su beta-karoten, lutein, kvercetin i rutin. Ove supstance deluju protivupalno i štite telo od raznih degenerativnih i hroničnih bolesti.

Poznato je da artičoka pomaže detoksikaciji jetre od toksina i doprinosi njenoj regeneraciji. Stimuliše proizvodnju žuči, koja je važna za varenje masne hrane, i apsorpciju masti i smanjuje nivo lipida u krvi.

Ekstrakt artičoke sadrži veću koncentraciju korisnih lekovitih supstanci od same biljke.

Proizvodnja žuči je veoma važna za celokupno zdravlje jetre jer igra ulogu u čišćenju jetre i celog organizma od toksina. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Sevilji pokazalo je da ekstrakt artičoke snažno stimuliše proizvodnju žuči. Artičoka ima i diuretička svojstva, što znači da podstiče mokrenje i na taj način doprinosi eliminisanju nepotrebnih materija.

FUNKCIJA SISTEMA ZA VARENJE

Artičoka štiti jetru od oštećenja koja mogu da nastanu delovanjem toksina. Ublažava negativne efekte konzumiranja alkohola, prerađene hrane i drugih toksina koji dolaze u jetru i opterećuju je.

Nature Essential – Artičoka možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/nature-essential-articoka/

Nature Essential – Artičoka možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)