Nekoliko dana zaredom trnu vam prsti na rukama i nogama i odmah pomislite na dijabetes, jer je bolest u vašoj porodici prisutna generacijama. A višak kilograma nije na vašoj strani, pa paničite.
Dijabetes je bolest koja iz dana u dan sve više uzima maha, u svetu čak 1 od 11 ljudi ima dijabetes i u redu je biti uplašen. Ali strah ništa ne rešava, pa morate biti oprezni sa izborima koje donosite u smislu hrane, fizičke aktivnosti, ali i podrške koju dajete telu da izdrži savremeni tempo i bolesti.
Ako imate faktor rizika za dijabetes tipa 2, trebalo bi da pijete Dr. Viton – Alizin ili čisti fermentisani ekstrakt belog luka koji je dvostruko snažniji od običnog belog luka i za koji je dokazano da reguliše šećer u krvi.
Dijabetes tipa 2 je bolest koja neprimetno napada, ali dobra vest je da je možete sprečiti ako:
Pijete Dr. Viton – Alizin
Dodatak koji sprečava dijabetes regulišući metabolizam šećera, normalizujući nivo šećera u krvi, povećavajući osetljivost na insulin, doprinoseći normalnom funkcionisanju imunološkog sistema, smanjenju prekomerne težine, pa čak i ubrzavanju cirkulacije.
Dr. Viton – Alizin se dobija fermentacijom belog luka, procesom koji stvara jedinstvenu vrstu aktivatora zvanu C-alilcistein – ovaj antioksidans je ključan za telo da u potpunosti iskoristi korisni alicin prisutan u belom luku. Dakle, svaki beli luk sadrži koristan nutrijent alicin koji ima snažan antidijabetički efekat, ali samo fermentisani beli luk sadrži C-alilcistein zahvaljujući kojem cela doza alicina završava u telu.
Možete i trebalo bi da jedete beli luk, naravno, ali ako želite da održite stabilan nivo šećera u krvi i ako želite da sprečite da se komplikacije dijabetesa dijagnostikuju kao srčani ili moždani udar, morate piti Dr. Viton – Alizin.
I ne brinite o mirisu, niti ukusu, tokom procesa fermentacije potpuno nestaju.
Da dižete tegove ili radite druge vežbe otpora
Povećanje mišićne mase može stimulisati lučenje insulina i na taj način smanjiti šanse za razvoj dijabetesa, prema novoj studiji objavljenoj u Journal of Clinical Endocrinologi & Metabolism. Istraživači su otkrili da se za svakih 10 posto povećanja mišićne mase rizik od razvoja dijabetesa smanjuje za 12 posto. Zato bi trebalo da uključite trening otpora u svoj trening najmanje tri puta nedeljno, plus najmanje dva i po sata nedeljno na kardio aktivnosti koje sagorevaju glukozu, poput trčanja, biciklizma ili plivanja.
Da spavate po 8 sati
Dugotrajni problem nesanice može uticati na lučenje insulina, posebno kod ljudi koji imaju genetsku predispoziciju za bolest. Preliminarna studija sa Univerziteta u Čikagu pokazala je da su ljudi koji su spavali manje od 6 sati bili pod većim rizikom od dijabetesa. Pokušajte da spavate najmanje 8 sati, ali noću, jer veče čini čuda za zdravlje.
Jedite vlakna
Tvrdi, sveži plodovi, povrće i voće nisu samo dobri za varenje, takođe kontrolišu šećer u obroku usporavajući protok glukoze u krvotok. Zato, kad god poželite nešto slatko, uzmite voće bogato vlaknima, poput kruške ili maline. Razmislite o smeđem pirinču u svojoj ishrani: Ako jedete 1-2 porcije nedeljno, smanjićete rizik od dijabetesa za čak 11 posto, prema studiji Arhiva interne medicine.
Da se opustite
Hronični stres uzrok je bezbroj bolesti, pa dijabetes nije isključena opcija. “Kada je telo pod stresom, počinje da luči hormone koji podižu nivo šećera u krvi”, objašnjava dr Colberg Ochs. Ovaj hormonski talas je prilično koristan, ali dugoročno previše opasan. Zato ne zaboravite da udahnete duboko, da meditirate, da slušate muziku koja će vas opustiti (stručnjaci su za klasiku), da odete na masažu. Ovi mali koraci će vam pomoći da dovedete svoje hormone u red.