Čaj od peršuna za detoksikaciju

Čaj od peršuna je odličan za izbacivanje otrova iz tela, za jačanje želudačnih žlezda, protiv bolesti srca, bubrega, a poboljšava i metabolizam. U najvećem broju slučajeva ljudi peršun koriste u ishrani, ali čak ga ni tada ne jedu, već isključivo ima dekorativnu svrhu.

Poslužite se čajem od peršuna, tačnije napravite ga od  korena ili lista peršuna i pijte ga kad god ste u prilici. Preporučuje se ženama kako bi ublažio predmenstrualne tegobe.

Peršun je vrlo dobar izvor folne kiseline, koja je potrebna radi stvaranja crvenih krvnih zrnaca. Međutim, peršun sadrži i još dva vrlo bitna sastojka, a to su apiol i miristicin. To su elementi zahvaljujući kojima se protok mokraće povećava, što znatno povoljno utiče na uklanjanje infekcije mokraćnog kanala.

Ipak, ovde nije kraj liste dobrih strana peršuna i čaja koji se od njega pravi. Čaj od peršuna nadaleko je poznat kao osveživač daha. Sasvim prirodno će očistiti usnu duplju od suvišnih bakterija, pa samim tim i osvežiti dah.