Zašto je prijateljstvo bitno u braku

Mnogo parova se muči da bi im brak uspeo…

Sve bude dobro u prve dve godine, a zatim stvari počinju da se menjaju, dok ljubav počinje polako da bledi. Zbog čega se ovo dešava? Da li su u pravu oni koji kažu da je brak „samo za one koji znaju da čuvaju“ ? Da, oni ne greše, jer su mnogi ljudi u brakovima koji traju i traju… I sve to zbog drugačijeg pristupa njhovoj vezi i samom partneru.

Prijateljstvo
Prijateljstvo je nešto što gura vezu ka napred. Činjenica je da parovima u braku koji i dalje imaju prijateljski odnos između njih, veza jača iz dana u dan. Skoro svaki bračni savetnik uvek priča o prijateljstvu u braku i njegovoj važnosti.

Brak koji je izgrađen na prijateljstvu definitivno će cvetati. Bićete u mogućnosti da delite mnogo smeha i zabave jedni sa drugima, a uz pomoć toga će veza samo jačati. A zašto je ono bitno, predstavićemo u daljem tekstu.

 1. Prijateljstvo stvara zabavu:

Prijateljstvo u braku će stvoriti mnogo lepih uspomena koje su provedene u smehu i zabavi sa vašim partnerom. Ne postoji džaba stara poslovica: “Kada biraš muža, broj koliko puta te je nasmejao.”

2. Komunikacija je brža:

Prijateljstvo vodi do otvorene i iskrene komunikacije. Ovo znači da ne postoje tajne i laži, da se gradi poverenje koje je vrlo bitan element u bilo kojoj vezi.

3. Nikada nećete biti usamljeni:

Prijateljstvo u braku označava da nikada nećete ostati usamljeni. Uvek će postojati neko specijalan ko će deliti sa vama prelepe stvari, ali i one tužne. Uvek ste sa nekim pred kojim možete biti ono što jeste i pred kim uvek možete otvoriti srce.

4. Obogaćuje vam život:

Da li postoji u svetu bogastvo koje se može meriti sa veličinom pravog prijateljstva? Naravno da ne. Tako da ćete uživati u bogastvu života, ako vam supružnik bude najbolji prijatelj.

Prijateljstvo je ključ fantastične i spokojne veze. Postoje mnogi faktori koji nas mogu i razočarati, ali i doneti nam nešto prelepo, kao što je rođenje deteta, a pravo prijateljstvo nikada nije pogođeno negativnim faktorima. Ono olakšava život i čini brak ispunjenijim u svakom aspektu.