Priprema:
1. Crni luk, celer i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
2. Pileće belo meso takođe iseći na kockice.
3. Brokoli očistiti od korena i iskidati na manje cvetove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti.
5. Zatim dodati piletinu i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
6. Sipati 2 l vode i ostaviti da proključa. Dodati cvetove brokolija i začine po ukusu pa kuvati da svi sastojci omekšaju.
7. Pred kraj dodati gustin razmućen u malo vode i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
8. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, pavlaku za kuvanje i seckani peršun.
- 300 g pilećeg belog
- mesa
- 2 glavice crnog
- luka
- 80 g celera
- 2 šargarepe
- 1 manji brokoli
- 1 limun
- 2 dl pavlake za
- kuvanje
- 1/2 veze peršuna
- 2 kašike gustina
- mešavina začina,
- ulje