Za ljubitelje ukusnih i toplih čorbi: Čorba sa brokolijem i piletinom

Priprema:
1. Crni luk, celer i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
2. Pileće belo meso takođe iseći na kockice.
3. Brokoli očistiti od korena i iskidati na manje cvetove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti.
5. Zatim dodati piletinu i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
6. Sipati 2 l vode i ostaviti da proključa. Dodati cvetove brokolija i začine po ukusu pa kuvati da svi sastojci omekšaju.
7. Pred kraj dodati gustin razmućen u malo vode i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
8. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, pavlaku za kuvanje i seckani peršun.

  • 300 g pilećeg belog
  • mesa
  • 2 glavice crnog
  • luka
  • 80 g celera
  • 2 šargarepe
  • 1 manji brokoli
  • 1 limun
  • 2 dl pavlake za
  • kuvanje
  • 1/2 veze peršuna
  • 2 kašike gustina
  • mešavina začina,
  • ulje