Zaboravite tablete, ublažite glavobolju sa ovom hranom

Isto kao što određena hrana i piće mogu biti okidači za glavobolju, tako postoje i namirnice koje umiruju taj bol. Otkrijte koja to hrana ublažava glavobolju.

Spanać

Već je poznato da je spanać veoma zdrav i koristan za naš organizam. Odličan je i u slučaju glavobolje jer sadrži roboflavin, tip vitamina B koji sprečava migrenu.

Masna riba

U pomoć protiv glavobolje priskaču i omega-3 masne kiseline. Njihova protivupalna svojstva delotvorna su protiv hronične glavobolje.

Krastavac

Ukoliko je vaša glavobolja uzrokovana dehidratacijom vrlo je izvesno da ćete posegnuti za vodom. No, namirnice s visokim udelom vode, poput lubenice ili krastavaca, takođe mogu pomoći.

Oko 20 odsto dnevnog unosa tečnosti u organizam dolazi iz hrane. Lubenica nudi dodatnu prednost jer se u njoj nalaze esencijalni minerali poput magnezijuma i kalijuma, čiji nivo u organizmu drastično opada kada dođe do dehidratacije.

Krompir

Iako se zbog kalijuma osobama koje pate od glavobolje preporučuje banana, otkriveno je kako srednje pečeni krompir s korom sadrži čak 926 miligrama kalijuma – što je dvostruko više od banane.

Kofein

Sve dok ne preterujete, kofein može pomoći pri uklanjanju glavobolje. Čak i brojni lekovi namenjeni glavobolji sadrže određene doze kofeina. Ukoliko konzumirate 500 ili više miligrama kofeina dnevno, rizikujete da postanete zavisni.

Bademi

Bademi su odličan izvor magnezijuma. Osim što su zdrave grickalice, uspešni su borci protiv glavobolje. Šaka badema na dan sprečava glavobolju.