Za sreću je potrebno malo: 5 besplatnih hobija za bolje raspoloženje

Postoje hobiji koji vas mogu učiniti srećnijim i sa kojima možete početi već danas, a da vas ne koštaju ništa. Ili skoro ništa.

 

Pevanje

Naučno je dokazano da pevanje čini ljude srećnijim, a za to vam ne treba mnogo vremena ni neki poseban talent. Najpopularnije pevanje je ono pod tušem, ali još bolji učinak ima i ono sa slušalicama. A ukućani će morati da se malo žrtvuju za vašu sreću. Slično je i sa plesom. Mislimo na onaj deo o sreći.

Skrepbuking

Iako se ovaj izraz najčešći koristi za ručnu izradu originalnih foto-albuma, u ovako odrađenu “knjižicu” možete da stavite bilo šta što vam padne na pamet, a što za vas ima sentimentalnu vrednost. Slike, karte za bioskop, cveće, pisma i slično. A osim što će vam popraviti raspoloženje, biće i lepa uspomena ili kreativan poklon za člana porodice, dečka ili najbolju prijateljicu.

 

Kuvanje

Kuvanje je aktivnost koja je mnogo više od hobija, a pritom nudi dve odlične stvari – opušta i uči vas nečem novom. Uz to, imate veliku pomoć na kulinarskim kanalima koji plasiraju odlične i zanimljive recepte, kao i brojne internet stranice posvećene kulinarstvu.

Pisanje

Možda vam se čini da nemate talenta za pisanje, ali zapamtite da su prve reči uvek najteže. Uvek treba imati na umu da pišete za sebe pa ne treba da brinete kako je nešto napisano stilski ili gramatički. Kao i vežbanjem, i pisanjem izbacujemo negativne emocije, samo se manje znojimo, a prednost je i to što možete da pišete bilo gde i u bilo koje doba dana.

Izrada nakita

Internet je pun raznih tutorijala kako da se izradi nakit. Takođe, otvara se sve više radnji sa materijalom od kog mogu da budu napravljeni vrlo kreativni i zanimljivi komadi nakita. Kad radite za sebe, možete malo i da kopirate, a rezultat je da ćete imati novi nakit koji će vam popraviti raspoloženje, ali i samopouzdanje. A žene i nakit su nerazdvojni partneri.